Xiaomi Redmi Note 12 Turbo

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Xiaomi Redmi Note 12 Turbo in het nieuws

ts Redmi 12 Serie

"Redmi werkt aan high-end Redmi Note 12 Turbo"

Geruchten ·

Redmi, een submerk van Xiaomi, werkt naar verluidt aan een high-end versie van de Redmi Note 12. Dit toestel krijgt mogelijk de naam Redmi Note 12 Turbo en wordt aangedreven door een Qualcomm-processor.

Redmi kondigde in oktober van 2022 de Note 12-serie aan, bestaande uit de Redmi Note 12, Note 12 Pro en een nog krachtigere Note 12 Pro+. De laatste twee telefoons hebben gemeen dat een MediaTek-processor ze aandrijft. Het instapmodel Note 12 draait een Qualcomm-processor, maar slechts een Snapdragon 4 Gen 1 op instapniveau.

Redmi Note 12 5G Series marketing poster.
Krijgt de Redmi Note 12-serie binnenkort uitbreiding?

En om het nog ingewikkelder te maken, is er ook een Redmi Note 12 Pro Speed aangedreven door een Snapdragon 778G-processor. Helaas is dat nog steeds geen high-end Qualcomm-chipset. En daarom ziet Redmi ruimte voor nog een ander model, genaamd de Redmi Note 12 Turbo.

Qualcomm CPU

Als Redmi besluit een Qualcomm-processor te gebruiken, die krachtiger moet zijn dan de 778G, lijkt de 8-serie het meest logisch. De nieuwere 8 Gen 2 ligt voor de hand, maar de oudere Gen 1 is ook mogelijk.

Snapdragon 4 Gen 1 chipset.
Binnenin een iets krachtigere chip dan deze Snapdragon 4 Gen 1

Gizmochina somt nog wat verwachte specificaties op. Namelijk een 6,67-inch OLED-scherm met een ingebouwde vingerafdrukscanner. Het paneel geeft een FHD-resolutie weer met een hoge verversingssnelheid van 120Hz.

Verwacht binnenin een 5500 mAh batterij met 67W snelladen. Het camerasysteem zou bestaan uit een 50, 8 en 2-megapixelsensor. Interessant genoeg is dat vergelijkbaar met de huidige Redmi Note 12 Pro Speed, dus we sluiten niet uit dat de bron de twee door elkaar haalt.


Vragen en antwoorden over de Xiaomi Note 12 Turbo