OnePlus 11 is officieel, eerste camerasamples zien er veelbelovend uit


OnePlus heeft de OnePlus 11 officieel aangekondigd op het Chinese vasteland. De rest van de wereld moet nog even geduld hebben, maar in de tussentijd kunnen we genieten van wat camerasamples geschoten door de Hasselblad-camera. En die zien er veelbelovend uit.

De OnePlus 11 is een van de eerste smartphones die wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processor. Niet alleen is deze chipset sneller dankzij een nieuw ontwerp, maar ook het nieuwe LPDDR5X en UFS 4.0 geheugen zorgen voor een aanzienlijke snelheidswinst.

OnePlus 11 in Endless Black en Instant Green met Hasselblad Camera.
De OnePlus 11 met de Snapdragon 8 Gen 2 binnenin

De voorkant van de OnePlus 11 bestaat uit een 6,7-inch 2K display met snelle 120Hz weergave en Dolby Vision ondersteuning. Omdat het Always-On-Display kan overschakelen naar 1Hz als er geen activiteit is, wordt er energie bespaard. Je zou denken dat dat niet nodig zou moeten zijn met een grote 5000 mAh, zeker omdat er 100W snelladen beschikbaar is. Tien minuten de telefoon opladen is genoeg voor een halfvolle batterij. Wil je een volledige lading dan zou dat 25 minuten moeten duren.

Hasselblad camera

Speciale aandacht is besteed aan de camera aan de achterkant. De OnePlus 11 heeft een Hasselblad-camerasysteem bestaande uit een 50MP primaire camera met een Sony IMX890-sensor en optische beeldstabilisatie (OIS). De lens bestaat uit 6 elementen en heeft een diafragma van f/1.8. Maar je kunt ook plaatjes schieten met de 48MP ultra-groothoekcamera en zijn brede 115° lens of de 32MP telecamera met 2x optische zoom. Helaas valt dat bereik een beetje tegen, hoewel hij het digitaal weet op te rekken tot 20x.

Cameramonster van de OnePlus 11 met Hasselblad-camera Cameramonster van de OnePlus 11 met Hasselblad-camera Cameramonster van de OnePlus 11 met Hasselblad-camera.
Enkele voorbeeldfoto's van de Hasselblad camera aan de achterzijde van de OnePlus 11 (klik om te vergroten)

Het duurde niet lang voordat voorbeeldfoto's van het camerasysteem van de OnePlus 11 de sociale media bereikten. En deze stelden niet teleur. Mogelijk heeft OnePlus direct na de lancering in China talloze reviewmodellen uitgedeeld. Deze voorbeeldfoto's geven meestal een iets beter beeld van de mogelijkheden van de camera dan de voorbeeldfoto's die de fabrikant zelf verstrekt.

OnePlus 11 cameramonster met Hasselblad camera OnePlus 11 cameramonster met Hasselblad camera
OnePlus 11 camera sample met Hasselblad camera OnePlus 11 camera sample met Hasselblad camera

De rest van de wereld zal moeten wachten tot 7 februari. Pas dan zal OnePlus de 11 ook daar aankondigen. De exacte prijzen zijn helaas nog niet bekend.

.

Beeldbron: Weibo


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel