Ook render van Google Pixel 9 vrijgegeven, toont grote veranderingen


Nadat eerder deze week de renders van de Pixel 9 Pro verschenen, zijn er nu afbeeldingen van de Google Pixel 9 opgedoken. En wat blijkt? De kleinere Pixel 9 krijgt een flinke upgrade ten opzichte van zijn voorganger.

Wie de afbeeldingen van de Pixel 9 hieronder goed bekijkt, ziet sterke overeenkomsten met de eerder uitgebrachte Pixel 9 Pro. We zien bijvoorbeeld een plat scherm met dunne randen, een afgeronde buitenkant en platte zijkanten. Maar de overeenkomsten stoppen niet bij de voorkant.

Render van blauwe Google Pixel 9
Google Pixel 9 in het blauw

We zien drie camera's aan de achterkant, waaronder één met een periscooplens. Google hield deze functie eerder exclusief voor het grotere Pro-model. Ook strekt de camerabalk zich niet meer over de hele breedte uit, maar is deze nu als een ovaal op de achterkant geplaatst. Hierdoor lijkt het toestel op Bender, de robot uit de animatieserie Futurama.

Render of Bender?

Afbeeldingen van de Google Pixel 9 Pro verschenen op 91mobiles en zijn afkomstig van @onleaks. Deze persoon met inside-informatie bij telefoonfabrieken krijgt vaak schema's van onaangekondigde telefoons in handen. Hij maakt er dan renders van en verkoopt ze aan de hoogste bieder. Google is vaker slachtoffer geworden van deze methode.

Google Pixel 9 render van voor en achterkant

Het zal nog wel even duren voordat Google de Pixel 9-serie aankondigt. Dat zal pas in de tweede helft van 2024 gebeuren, mogelijk rond oktober. Het feit dat de Pixel 9 en Pixel 9 Pro qua specs naar elkaar toe kruipen, betekent dat er meer ruimte is richting de Pixel 9a. Daarvan moeten nog afbeeldingen uitlekken. Het is dan ook niet verrassend dat eerst de Pixel 8a moet worden aangekondigd.

Ontvang een e-mail wanneer de Google Pixel 9 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel