Lichtgroene Google Pixel 8 (Pro) Mint nu verkrijgbaar


De nieuwe lichtgroene kleur van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro was al aangekondigd, maar is nu verkrijgbaar. Hij heeft dezelfde prijs als de bestaande kleuren Hazel, Obsidian en Rose.

Nieuw jaar, nieuwe kleur. Dat is wat Google moet hebben gedacht toen ze met dit idee kwamen. Op zich ziet de mintgroene kleur er best goed uit op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Het ziet er in ieder geval fris uit. Het goede nieuws is dat je beide Pixel-telefoons meteen in deze nieuwe kleur kunt kopen.

Google Pixel 8 Pro in Mint kleur.
Pixel 8 Pro in mintgroen

Waarom Google voor groen heeft gekozen is een raadsel. We weten dat Google al een hoesje heeft uitgebracht in een overeenkomstige kleur. Kopers in de VS krijgen deze tijdelijk gratis. Helaas geldt het aanbod niet voor andere landen.

Verschil tussen Pixel 8 en Pixel 8 Pro

Google introduceerde de Pixel 8-serie in oktober 2023. De apparaten maken gebruik van de derde generatie Tensor-chipset die Google zelf heeft ontworpen. Hoewel de processor slecht presteert in vergelijking met de nieuwste Qualcomm-chipsets, zijn de toestellen erg vloeiend. Dit komt vooral omdat Google, als ontwikkelaar van beide, Android en Tensor kan tweaken om de prestaties te maximaliseren.

Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro vergelijking.
Pixel 8 Pro is groter en ziet verder

Het verschil tussen de Google Pixel 8 Pro en de Pixel 8 zit hem vooral in een groter, scherper en helderder beeldscherm en de aanwezigheid van een 48MP telefoto camera met 5x optische zoom dankzij een periscooplens. Mocht je al die extra functies niet nodig hebben, dan kun je 280 euro besparen en in plaats daarvan beter kiezen voor de Google Pixel 8.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel