Samsung Galaxy S24 Ultra verslaat iPhone 15 Pro Max op dit specifieke gebied


Nu de vlaggenschepen van de twee grootste telefoonfabrikanten in de winkels liggen, is het tijd om ze te vergelijken. Hoe verhoudt de Galaxy S24 Ultra zich tot de iPhone 15 Pro Max? We kunnen je vertellen dat Samsung op dit specifieke gebied wint.

Er zitten precies vier maanden en vier dagen tussen de introductie van de Samsung Galaxy S24 Ultra en Apple iPhone 15 Pro Max. Ze beschikken allebei over de nieuwste technologie en dezelfde doelgroep - mensen die het beste willen.

Samsung Galaxy S24 Ultra vs. Apple iPhone 15 Pro Max

Natuurlijk zijn er merkbare verschillen, zoals het scherm. Op de Samsung is het 6,8 inch groot met een resolutie van 3120 x 1440 pixels. Terwijl het bij Apple 6,7 inch is met 2796 bij 1290 pixels. Het scherm van de S24 Ultra is ook helderder; 2600 nits tegenover een piekhelderheid van 2000 nits op de iPhone 15 Pro Max. Het belangrijkste verschil is echter dat het scherm van de Ultra gebruikt kan worden met een pen.

Flikkeropslag

Maar dat valt allemaal in het niet als we kijken naar de geheugenchip binnenin. En dan hebben we het niet over de grootte, maar over de snelheid. Samsung gebruikt namelijk UFS 4.0 in de Galaxy S24 Ultra, waardoor de leessnelheid aanzienlijk hoger ligt.

Lees- en schrijfsnelheden vergeleken tussen de Samsung S24 Ultra en de Apple iPhone 15 Pro Max.
Het verschil in lees- en schrijfsnelheden tussen de S24 Ultra en de iPhone 15 Pro Max

De leessnelheid van de S24 Ultra is 75% hoger en de schrijfsnelheid 15% hoger dan die van de Apple iPhone 15 Pro Max. Ook zou de latentie met de S24 Ultra lager zijn, waardoor het geheugen sneller kan worden aangesproken. In de praktijk zul je merken dat de Samsung sneller grote bestanden kan lezen en kopiëren, bijvoorbeeld grote 8K videobestanden.

Je kunt alle specificaties van de S24 Ultra en iPhone 15 Pro Max zelf vergelijken door te klikken op deze link.

Via: @sakitechonline
Afbeelding: upklyak (Freepik)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel