Samsung Galaxy S24+ gekocht? Doe dit eerst!


Gefeliciteerd!!! Je bent nu de trotse eigenaar van een nieuwe Samsung Galaxy S24 Plus. Je zult er jarenlang plezier van hebben, prachtige foto's maken en video en muziek streamen tot de batterij leeg is. Maar wacht, vergeet niet deze instelling te veranderen! Anders mis je een heleboel.

De Galaxy S24+ is een van de belangrijkste updates voor een Galaxy Plus-model in jaren. Het toestel was altijd al de iets grotere broer van de S24, maar dit jaar niet. Het scherm is deze keer aanzienlijk beter.

Samsung Galaxy S24 Plus instellingenmenu, schermresolutie
QHD+ levert veel scherpere beelden dan FHD+

Want de Samsung Galaxy S24+ heeft een scherm met Quad HD+ resolutie in plaats van Full HD+, zoals vorig jaar. Het enige nadeel is dat je handmatig naar deze hogere resolutie moet overschakelen. Standaard uit de doos geeft de S24+ FHD+ weer. Neem dus even de tijd om samen met ons in de instellingen te duiken en laat ons uitleggen hoe je dat doet. Daarna kun je genieten van een veel scherpere beeldkwaliteit.

Hoe de schermresolutie wijzigen

Om te genieten van de volledige 3120 bij 1440 pixels, doe je het volgende:

  • Open de app 'Instellingen'
  • Ga naar 'Beeldscherm'
  • Klik op 'Schermresolutie'
  • Selecteer vervolgens 'QHD+ 3120 x 1440'
  • Druk op 'Toepassen'

Samsung kiest mogelijk standaard voor de FHD+ resolutie om de batterij te sparen. In de praktijk zal dat niet veel zijn. De Samsung Galaxy S24+ is uitgerust met een grotere 4900 mAh batterij, en met 45W ondersteuning kun je hem nog steeds snel opladen. Met een paar minuten aan de lader kun je uren vooruit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel