Samsung Galaxy S24 Ultra blijkt eenvoudig te repareren


We willen een nieuwe mobiele telefoon zo lang mogelijk koesteren. Terwijl anderen hem meteen uit elkaar halen. Mensen zoals PBKreviews. En ze kwamen tot een opmerkelijke conclusie met de S24 Ultra.

Je kunt er zeker van zijn dat meteen na het krijgen van een nieuwe Galaxy telefoon, de een hem op video laat vallen, de ander kijkt of hij in de blender past en weer een ander schroeft hem er meteen uit. De goede mensen van PBKreviews behoren tot de laatste categorie. Ze namen een hittepistool in de ene hand, een schroevendraaier in de andere en deden wat de meesten van ons niet zouden durven.

Wie durft, kan in bovenstaande video zien hoe een S24 Ultra systematisch uit elkaar wordt gehaald.

S24 Ultra repareren

Hiervoor heb je een sim eject tool, een warmtepistool en een plectrum nodig; je moet 17 kruiskopschroeven verwijderen, en voila: je bent binnen! Hierna kun je gemakkelijk de verschillende flexkabels voor de antenne en batterij loskoppelen, waarna de luidspreker en vibratiemotor loskomen. Alleen de camera's zitten vastgelijmd, wat lastiger wordt om te vervangen maar niet onmogelijk is.

Zelf repareren

Het apparaat ziet er behoorlijk modulair uit. En daarmee concludeert PBKreviews dat het repareren van de Galaxy S24 Ultra een fluitje van een cent is. En voor wie handig is, is het prima zelf te doen. Hiermee is het vervangen van een batterij of onderdeel dichterbij dan ooit.

PBKreviews geeft de Samsung Galaxy S24 Ultra een 9 uit 10 op repareerbaarheid
PBKreviews geeft de Samsung Galaxy S24 Ultra een 9 op repareerbaarheid

Wie dat niet aandurft kan zijn Samsung S24 Ultra altijd inleveren bij een erkend reparatiebedrijf. Of je kunt natuurlijk een lokale winkel om de hoek proberen als je je niets aantrekt van zaken als garantie.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel