Dit is hoe lang Galaxy AI gratis is op de nieuwe Samsung Galaxy S24


Het grootste pronkstuk van de onlangs aangekondigde Galaxy S24 is niet het slanke nieuwe ontwerp, het heldere scherm of de grotere batterij. Nee, het is de Galaxy AI met al zijn intelligente functies en bijpassende wow-factor. Maar tijdens de aankondiging stond er in kleine lettertjes: "gratis voor een beperkte tijd." En nu weten we voor hoe lang.

De Samsung Galaxy S24 is een update die we niet elk jaar zien. Het ontwerp ging een stuk omhoog, er werd een nieuwe generatie scherm geïntroduceerd, de specificaties werden verbeterd en er werden verschillende nieuwe functies toegevoegd. Maar onze aandacht ging vooral uit naar Galaxy AI, een verzameling intelligente functies die gebruikmaken van Generative AI.

Galaxy AI op een chip
S24-serie met Galaxy AI ingebouwd

Dit omvat 'Live Translate', 'Interpreter', 'Note Assist', 'Chat Assist', 'Transcript Assist' en 'Photo Assist'. Je vindt ze op je nieuwe Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra. Na verloop van tijd zouden deze functies ook naar andere Galaxy-telefoons moeten komen; zoveel zet Samsung in op AI. Maar nu lijkt het erop dat er een beperkte duur is voor Galaxy AI voordat je voor de functies moet betalen.

Gratis tot eind 2025

Samsung stelt dat Galaxy AI alleen de eerste twee jaar gratis zal zijn. Dat betekent dat je de intelligente AI Galaxy-functie gratis kunt gebruiken tot 2025. Dat klinkt misschien nog even, maar wat gebeurt er na die periode? Kun je dan een abonnement nemen? Moet je dan een nieuwe Galaxy-telefoon kopen? Dat weten we (nog) niet.

Samsung Galaxy AI proefperiode van twee jaar na aankoop.
In de kleine lettertjes: Galaxy AI is gratis tot eind 2025

Deze handelswijze is niet nieuw. Apple's Emergency SOS via satelliet is ook een beperkte tijd gratis bij een nieuwe iPhone. De dienst kost Apple geld omdat het een satellietdienst in de lucht moet houden. Samsung heeft rekencapaciteit nodig voor servers voor de Galaxy AI en wil daar niet onbeperkt toegang toe geven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel