iOS 18 mogelijk grootste update voor Apple iPhone ooit


De iPhone 16, die later dit jaar wordt verwacht, wordt mogelijk geleverd met de belangrijkste update voor iOS ooit. Tenminste, dat beweert journalist Mark Gurman. Naar verluidt zet Apple vol in op AI en iOS 18 zal dat laten zien.

Apple heeft het zo druk gehad met zijn VR-zoektocht dat het AI helemaal over het hoofd dreigt te zien. Apple is van plan om dat op te lossen, te beginnen met iOS 18. Mark Gurman's 'Power On' nieuwsbrief vertelt ons dat met name Siri een stuk slimmer zal worden.

Presentatie van Siri tijdens WWDC 2015 door Craig Federighi.
Enkele voorbeeldvragen die je momenteel aan Siri kunt stellen

Bijvoorbeeld hoe goed Siri reageert op vragen en vervolgvragen. In de afgelopen jaren heeft Siri het verloren van concurrenten zoals Google Assistant en Alexa. Apple gaat ook generatieve AI toepassen op het toetsenbord om betere woordsuggesties te geven en zinnen af te maken.

RCS-ondersteuning

Een andere verandering in iOS 18 is de aanwezigheid van RCS (Rich Communication Services). Met deze dienst kunnen Android- en iPhone-gebruikers afbeeldingen en bestanden naar elkaar verzenden met ondersteuning van leesbevestigingen. RCS is lang gezien als de opvolger van SMS, maar Apple heeft zich er fel tegen verzet ten gunste van iMessage.

Google Android RCS demo.
Google dringt al jaren aan op RCS

Mogelijk zien we de eerste glimp van iOS 18 op WWDC medio 2024. Apple geeft altijd een demo van een nieuwe iOS-versie voordat deze wordt uitgebracht. Dat gebeurt meestal tegelijk met de lancering van de nieuwe iPhone, in dit geval iPhone 16.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone 16 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel