Fabrikant van robuuste Cat telefoons gaat failliet

Faillissement Britse Bullitt Group volgt op mislukte herstructurering


Fabrikant van robuuste Cat telefoons gaat failliet

De maker van robuuste Cat, Motorola, JCB en Kodak smartphones heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf zal gemist worden omdat het een specifieke markt bediende die gericht was op robuuste smartphones.

De naam "Bullitt Group" zal weinigen iets zeggen, maar veel mensen kennen de telefoons die ze maakten, vooral die onder de naam Caterpillar. CAT-telefoons stonden bekend als onverwoestbaar. Helaas kon hetzelfde niet gezegd worden van de Bullit Group.

Cat S61 telefoon vanaf de zijkant
Maker van Cat telefoons omvergeworpen

Vorig jaar nog haalde het bedrijf de krantenkoppen met de aankondiging van een telefoon met satellietcommunicatie, de S75. Dat was vlak nadat Apple hetzelfde deed, maar nog voor andere Android-fabrikanten. Tijdens de Corona pandemie innoveerde Bullit ook met de bacterievrije S42 H+. Of wat dacht je van de Cat S62 Pro met zijn ingebouwde Flir thermische camera? Geen van deze telefoons heeft een echte concurrent.

Einde van de Cat telefoons?

Toch lijkt de Bullit Group moeite te hebben gehad om veel marktaandeel te winnen. De telefoons spraken een kleine groep aan en waren te dik en te duur voor een groter publiek. Of dit het einde betekent van Cat telefoons is nog onbekend; in principe kan Caterpillar zijn naam in licentie geven aan een andere OEM. Die optie lijkt echter niet voor de hand te liggen.

Bullit Group was vooral bekend van de Cat telefoon, maar maakte ook de Motorola Defy serie, hoewel er recentelijk geen nieuwe modellen zijn uitgebracht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel