Samsung Galaxy S24 Ultra heeft meest krasbestendige glas ooit

"Krassen op niveau 7, met diepere groeven op niveau 8"


Wie kent Zach van JerryRigEverything niet? Hij test telefoons op zaken als duurzaamheid, en hij is niet zachtzinnig. Deze keer heeft hij de Galaxy S24 Ultra geprobeerd, de eerste telefoon met Gorilla Glass Armor. En de resultaten stellen niet teleur.

Tijdens de onthulling van de Samsung Galaxy S24 Ultra zei Corning, de maker van Gorilla Glass, dat het nieuwe Armor-glas krasbestendiger was dan vorige generaties. En totdat Zach zijn kraspennen tevoorschijn haalt, zullen we niet weten hoeveel krasbestendiger. Doe met ons mee als hij voor het eerst de iconische woorden uitspreekt; "Krassen op niveau 7, met diepere groeven op niveau 8."

Jarenlang begonnen de eerste krassen bij niveau 6 op de Mohs-hardheidsschaal. Dat niveau lijkt op een stalen spijker, terwijl sleutels pas krassen maken bij niveau 4. Glas dat begint te krassen op niveau 7 betekent dat je langer kunt genieten van een krasvrij scherm. Een nieuw tijdperk is aangebroken.

Duurzaamheidstest

Niet alleen het scherm van de S24 Ultra wordt op de proef gesteld. Ook de rest van het toestel komt (uitgebreid) aan bod. En voor het geval je de video nog niet helemaal hebt bekeken: hij doorstaat de test met vlag en wimpel. Dit betekent dat de nieuwe Ultra je niet snel zal teleurstellen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel