Werp een eerste blik op de Google Pixel Fold 2


Google-telefoons hebben de reputatie ver van tevoren uit te lekken. Dit keer is het de beurt aan de Pixel Fold 2, die de tweede generatie opvouwbare toestellen zou moeten zijn.

Nu de hele Pixel 9-serie al is uitgelekt, is het de beurt aan de Pixel Fold 2. Dit wordt Google's tweede poging om een opvouwbaar toestel uit te brengen. De eerste legde de lat vrij hoog, hoewel er nog ruimte was voor verbetering. Hoewel het toestel dun was, had het bijvoorbeeld dikke schermranden binnenin.

Lek toont de Google Pixel Fold 2 met opnieuw ontworpen camerabalk.
Eerste blik op de Pixel Fold 2

De Pixel Fold 2 heeft een nieuwe cameramodule aan de achterkant en krijgt de Tensor G4 binnenin. Hiermee slaat Google de Tensor G3-chipset over. Vooral de cameramodule trekt onze aandacht. Google koos altijd voor een vrij brede variant, maar deze keer niet.

Vouw lijkt minder breed

Het toestel lijkt ook iets minder breed te zijn. De eerste generatie Pixel Fold had het formaat van een paspoort. Het voordeel hiervan was dat het apparaat in opgevouwen toestand makkelijk te bedienen was, iets wat niet gezegd kan worden van bijvoorbeeld Samsung's Fold 5.

Google Pixel Fold naast de Pixel Fold 2.
Google Pixel Fold vs de Pixel Fold 2

Dit lijkt het binnenste scherm vierkanter te maken, wat weer doet denken aan de OnePlus Open. Google stapt volgens Android Authority af van de widescreen bezels boven en onder het scherm. In plaats daarvan zit de selfiecamera nu in een hap uit de rechterbovenhoek.

Dit doet denken aan wat Samsung deed met de eerste-generatie Galaxy Fold. Of dit een verbetering is, laten we aan jou over.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel Fold 2 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel