Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold 5
Samsung Galaxy Z Fold 5 zwart achterkant
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw voorkant linkerzijkant gesloten
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw binnenkant half geopend
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw binnenkant
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw linkerzijkant
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw buitenkant half geopend
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw buitenkant
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw achterkant rechterzijkant gesloten
Samsung Galaxy Z Fold 5 geel achterkant
Samsung Galaxy Z Fold 5 blauw achterkant

Kies opslag en kleur
12 GB
256 GB
512 GB
1 TB

Prijs Samsung Galaxy Z Fold 5 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
256 GB Cream
€ 1.270,00 € 1.271,00   Bekijk
Coolblue
256 GB Phantom Black
€ 1.879,00 € 1.879,00   Bekijk
MediaMarkt
256 GB Phantom Black
€ 1.879,00 € 1.879,00   Bekijk
Proximus
256 GB Phantom Black
€ 1.899,99 € 1.899,99   Bekijk

Reviews over de Samsung Galaxy Z Fold 5

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Z Fold 5 in het nieuws

ts Samsung Fold5 Irl

Eerste foto verschenen van Samsung Galaxy Z Fold 5

Geruchten ·

Er is een foto opgedoken waarop een volledig gesloten Galaxy Fold 5 te zien is. Als we het goed hebben, is dit de eerste keer dat er een foto van de volgende Fold van Samsung is opgedoken. Op deze foto is duidelijk te zien dat het gat, dat nog aanwezig was in een gevouwen Fold 4, nu verdwenen is.

Foto's van de Galaxy Z Fold 5 verschenen op Twitter maar werden na snel ingrijpen van Samsung snel weer verwijderd. Maar Samsung Legal zou nu beter moeten weten, want men kan gemakkelijk en snel kopieën maken. Het duurde niet lang voordat deze foto's viraal gingen. Geniet daarom met ons mee van deze Fold 5 foto's.

Foto van de Samsung Galaxy Fold 5 gesloten
Fold 5 in gesloten toestand

Het volledig kunnen sluiten van de Fold5 zal het toestel ongetwijfeld veel compacter maken. Samsung heeft iets geprobeerd aan de achterkant, zij het minimaal. De camerapil bevat nu niet langer de flitser. Die is naar de zijkant verschoven. Door die pilvorm iets korter te maken, zal het gewicht iets lager uitvallen. Het verminderen van afmetingen en gewicht is Samsung's prioriteit nu Google ook op die dingen heeft ingezet met de Pixel Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 5 vs. de Fold 4 camera-indelingSamsung Galaxy Z Fold 5 onderkant gesloten

Samsung Fold5 specificaties

Qua specificaties verwachten we weinig verschillen met de Fold 4. Zo zitten er nog steeds drie camera's op de achterkant, vermoedelijk een 50MP hoofdcamera, een 12MP groothoek en een 10MP telefoto om drie keer in te zoomen. We verwachten nog steeds een 6,2-inch scherm met een 7,6-inch scherm aan de binnenkant. Ook hier zal Samsung waarschijnlijk een camera achter het scherm plaatsen om de dunne randen te behouden.


ts Fold5 Mysmartprice

Afbeelding toont gevouwen en opengevouwen Samsung Galaxy Z Fold 5

Geruchten ·

Eindelijk hebben we echte foto's van de aankomende Galaxy Z Fold 5 van Samsung. Zowel gevouwen als ongevouwen. Deze afbeeldingen onthullen dat de volgende Fold volledig kan worden gesloten. Iets wat eerder niet mogelijk was.

Beide afbeeldingen van de aankomende Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 zijn opgedoken. De eerste is voor mensen met diepe zakken, de tweede voor een breed publiek. De hier getoonde Fold 5 is de meer uitgebreide opvouwbare van de twee met navenant uitgebreide specificaties.

Render van de Samsung Galaxy Z Fold 5 in Zilver, geplaatst op MySmartPrice.

Welke het precies wordt, wordt eind juli duidelijk, wanneer Samsung het toestel aankondigt. Maar als eerdere geruchten kloppen, zal de Fold5 een 7,6-inch scherm aan de binnenkant hebben en een 6,2-inch scherm aan de buitenkant. Door het scherm aan de binnenkant in de vorm van een waterdruppel te buigen, kan het toestel helemaal dichtgevouwen worden. Iets wat eerdere edities niet lukte. De belangrijkste upgrade is echter de nieuwe chipset, een Snapdragon 8 Gen 2.

Samsung Fold 5 specificaties

Deze nieuwe chipset maakt de nieuwe Z Fold 5 aanzienlijk krachtiger zonder meer stroom te trekken. Voor de camera's verwachten we dat er niet veel is veranderd. Een 50MP primaire camera, 12MP ultragroothoek en dit keer ook een 12MP telelens. De batterij blijft 4400 mAh en snelladen is opnieuw beperkt tot een niet indrukwekkende 25W.

Samsung Unfold Uitgepakt door @evleaks
Uitgepakt vooruit, foto van @evleaks

Wanneer Samsung verwacht de Galaxy Z Fold 5 in de winkels te hebben liggen en tegen welk prijspunt is voorlopig nog geheim. Gelukkig maar, want er is al zoveel van het toestel uitgelekt, tot groot ongenoegen van de Zuid-Koreanen.

(via)


ts Samsung Newsroom Unpacked Seoul

Samsung bevestigt kort lanceringsdatum Fold 5 en Flip 5

Opmerkelijk ·

Samsung had kort een persbericht online staan waarin de volgende Galaxy Unpacked werd aangekondigd. Het bericht is nu offline, maar het internet vergeet niet. En dus weten we wanneer het volgende evenement is en welke telefoons er worden geïntroduceerd.

Mensen maken fouten. Dat is ons niet vreemd. Een kwestie van vallen en opstaan, maar toch doet het pijn. Een medewerker van Samsung Australië moet zich vandaag net zo voelen. Hij of zij heeft even een persbericht online gezet, maar te vroeg.

Samsung Newsroom Australia blogbericht over de volgende Galaxy Unpacked op COEX.
Het artikel in kwestie is nu offline

De volgende Galaxy Unpacked vindt eind juli plaats in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het persbericht staat vol verwijzingen naar foldables, wat voor ons bevestigt dat hier de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 zullen worden aangekondigd. Eerder ging het gerucht dat Samsung beide telefoons niet in augustus, maar een maand eerder zou aankondigen.

Persoonlijk evenement

Dit is de eerste keer dat Samsung een opvouwbaar toestel onthult in zijn thuisland Zuid-Korea. De eerste Galaxy Fold werd aangekondigd in San Francisco. In de jaren daarna was het evenement virtueel vanwege COVID-19. Na vele jaren krijgen we eindelijk weer een In-Person evenement.


ts Samsung Fold5 Render Smartprix

Product renders tonen dunnere Samsung Galaxy Z Fold 5

Geruchten ·

Het heeft opvallend lang geduurd, maar de eerste schetsen van de Galaxy Z Fold 5 zijn eindelijk binnen. Deze producttekeningen laten duidelijk zien hoeveel dunner het toestel er in opgevouwen toestand uitziet, dankzij het nieuwe traanplaatscharnier.

De afbeeldingen komen van @onleaks en SmartPrix. Zoals vaak het geval is met @onleaks, zijn dit zelfgemaakte renders op basis van gelekte fabriekstekeningen. Het is jammer dat een afbeelding van de Fold 5 van de zijkant ontbreekt. Alleen dan hadden we goed kunnen zien hoeveel dunner het toestel is?

Render van Samsung Galaxy Z Fold 5 door @onleaks en SmartPrix.
Zo zou de Galaxy Z Fold 5 eruit moeten zien

Oplettende lezers hebben al gemerkt dat het ontwerp niet veel verschilt van de huidige Galaxy Z Fold4. Het toestel is nog steeds ellipsvormig, relatief smal en heeft aan de achterkant drie camera's die losjes op de body zijn geplaatst. Ook de afmetingen verschillen niet veel; 154,9mm lang versus 155,1mm voorheen.

Nieuw scharnier

In opgevouwen toestand is de Fold 5 veel dunner, iets omdat het toestel helemaal plat gevouwen kan worden. Dit is mogelijk gemaakt door het nieuwe traanvormige scharnier waar de Fold5 over beschikt.

De huidige Fold4 kan niet helemaal plat gevouwen worden. Er blijft altijd een kleine opening zichtbaar. Xiaomi heeft dat opgelost met de Mix Fold 2. Dankzij een nieuw scharnier neemt het scherm in opgevouwen toestand de vorm van een druppel aan. Samsung lijkt nu datzelfde ontwerp te volgen.

Uitgepakt 2023

Samsung kondigt de Z Fold 5 mogelijk tegelijk met de Z Flip 5 ergens dit najaar aan. Meestal ergens in augustus, maar het is mogelijk dat dit Unpacked-evenement wordt vervroegd naar eind juli.


ts Samsung Display Prototype Gapless Hinge

Samsung lanceert Galaxy Z Fold 5 mogelijk eerder dan verwacht

Geruchten ·

Bijna elk jaar houdt Samsung op vaste tijden een Unpacked-evenement. Eén aan het begin van het jaar voor de Galaxy S-serie en één in het najaar voor de Galaxy Z-serie. Die laatste komt misschien iets eerder, misschien zelfs in de zomer. En de reden daarvoor is vreemd.

Want volgens berichten van Sammobile overweegt Samsung de lancering van de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 te vervroegen vanwege de komst van de Google Pixel Fold. Er wordt zelfs een datum genoemd; 25 juli.

Lifestyle-foto met de Galaxy Z Fold 4 in Beige.
Samsung domineert momenteel de opvouwbare markt

Waarom Samsung zich zo laat afschrikken door Google is ons een raadsel. Samsung kondigt al jaren foldables aan en sommige concurrenten doen hetzelfde. Toch domineert Samsung de opvouwbare markt en wil dat zo houden. Samsung overweegt daarom om potentiële Galaxy Z-klanten niet langer dan nodig te laten wachten, zeker nadat Google eind juni hun Pixel Fold heeft uitgebracht.

Onverpakt in Zuid-Korea

Juli klinkt vroeg, maar het is slechts een paar weken eerder dan Samsung meestal nieuwe Galaxy Z-modellen aankondigt. Zo werd de Fold 4 aangekondigd op 10 augustus. Ook anders is waar Samsung zijn Unpacked-evenement houdt. Volgens reports overweegt Samsung dat te doen in Busan, Zuid-Korea.

Z Fold5 afmetingen

Ondertussen horen we ook steeds meer over het uiterlijk van de Z Fold 5. Zo hoorden we eerder dat Samsung van plan is een scharnier zonder spleten te gebruiken. Dit zal resulteren in een platter toestel, mogelijk zelfs millimeters dunner dan voorheen.

Samsung Display pronkt met een toestel met een spleetloos scharnier.
Samsung Display toonde eerder een prototype met een 'gapless hinge' (hieronder)

De andere afmetingen van de Fold 5 zijn 154,9 x 129,9 x 6,1mm uitgevouwen en 154,9 x 67,1 x 13,4mm in opgevouwen toestand, volgens @UniverseIce. Het gewicht wordt verwacht op 254 gram. Vergeleken met de Fold 4 is dat echter allemaal marginaal, dus hebben we het over een paar uiterlijke verschillen.

Andere verschillen Fold5

Welke andere verschillen de Z Fold5 heeft is nog onduidelijk. Het is ook nog maar de vraag of het nieuwe scharnier genoeg zal zijn om nieuwe klanten binnen te halen. De prijs blijft hetzelfde, dus nog steeds duur. We zullen moeten afwachten, maar gelukkig horen we het eerder dan verwacht.


ts Samsung Fold5 Vs Fold4 Thepixel

"Samsung Galaxy Z Fold 5 heeft een kreukvrij display"

Geruchten ·

Samsungs plannen voor de volgende Galaxy Z Fold zijn om de zichtbaarheid van de vouw te minimaliseren, de camera's te verbeteren en een S Pen te integreren. Om een naadloos scherm te krijgen, wil Samsung een nieuw type scharnier toepassen. En dat brengt meer voordelen met zich mee dan alleen een niet-zichtbare vouw.

Als u een gevouwen Z Fold 4 van onderaf bekijkt, ziet u dat de twee helften niet vlak op elkaar liggen. De Z Fold 5 sluit wel vlak, en dat komt door het gebruik van een nieuw scharnier. Sommige concurrenten gebruiken dit waterdruppelvormige scharnier ook, maar Samsung heeft nu zijn eigen scharnier.

Koreaans patent dat Samsungs halterscharnierontwerp voor de Fold 5 toont.
Eerder toegewezen octrooi voor een waterdruppelscharnier

Dit zogenaamde Dumbbell Hinge zorgt voor een vrijwel glad scherm zodra het is uitgeklapt, aldus The Pixel. Ze verwachten nog steeds een schermdiagonaal van 7,6 inch, maar de afmetingen veranderen. Verwacht dus een langere en minder brede telefoon, waarmee de weg die de Fold 4 heeft afgelegd, wordt omgekeerd.

Verbeterde camera's

Een ander punt waar Samsung zich op wil richten is een verbeterde camera. De resolutie gaat omhoog van 50 naar 108 megapixels, wat de prestaties in lijn moet brengen met de huidige vlaggenschepen. Iets wat momenteel niet het geval is. Ook de zoomcamera krijgt een upgrade, namelijk een 64MP sensor met 2x optische zoom. Vreemd genoeg is dat minder dan de huidige 3x.

Verwachte afmetingen van de Samsung Galaxy Z Fold 5 vergeleken met de Fold 4

Geïntegreerde S Pen

Samsung zou ruimte hebben gevonden voor een S Pen. Nu de Note-serie weg is, vind je momenteel alleen een geïntegreerde pen op de S22 Ultra. De huidige Fold kan ook overweg met peninvoer, maar biedt nog geen plek om de pen op te bergen. Wel is er een apart hoesje beschikbaar, wat een toch al groot toestel nog groter maakt.

Er gaan al langer geruchten dat de Fold een geïntegreerde S Pen zal hebben. Samsung zou ermee geëxperimenteerd hebben tijdens de ontwikkeling van de Fold 4, maar heeft het uiteindelijk opgegeven. Samsung heeft nog wat tijd om een definitieve beslissing te nemen. De Fold 5 wordt pas in de herfst van 2023 verwacht.

(via)


Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold 5

Afmetingen 154,9 x 67,1 x 13,4 mm
  • Opengeklapt
154,9 x 129,9 x 6,1 mm
Gewicht 253 gram
EAN codes 8806095311647, 8806095267692, 8806095227009, 8806095152325, 8806095152240, 8806095152233, 8806095152226, 8806095152219, 8806095152202, 8806095019154, 8806095019147, 8806095019130, 8806095019123, 8806095019116, 8806095019109, 8806095019086, 8806095019079, 8806095019062, 8806095012414, 6095618117145, 6095618098079, 6095618097089, 6095618095061, 6095618088001, 6095618084089, 6095618073045, 6095618071034, 6095618067099, 6095618056055, 6095618051081, 6095618046094, 6095618023002, 6095618020056, 6095618019029, 6095618013089, 6095617991982, 6095617991906, 6095617989903, 6095617981907, 6095617975913, 6095617971908, 6095617969905, 6095617967970, 6095617965914, 6095617959968, 6095617957933, 6095617949914, 6095617947903, 6095617944933, 5413729244412, 5413729244405, 5413729244399, 5413729244382, 5413729244375, 5413729244368 Toon nog 41 anderen, 8806095019116, 8806095019109, 8806095019086, 8806095019079, 8806095019062, 8806095012414, 6095618117145, 6095618098079, 6095618097089, 6095618095061, 6095618088001, 6095618084089, 6095618073045, 6095618071034, 6095618067099, 6095618056055, 6095618051081, 6095618046094, 6095618023002, 6095618020056, 6095618019029, 6095618013089, 6095617991982, 6095617991906, 6095617989903, 6095617981907, 6095617975913, 6095617971908, 6095617969905, 6095617967970, 6095617965914, 6095617959968, 6095617957933, 6095617949914, 6095617947903, 6095617944933, 5413729244412, 5413729244405, 5413729244399, 5413729244382, 5413729244375, 5413729244368
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 13
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat
Hardware
Camera 10 MP, 12 MP, 50 MP
Processor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa core
Selfiecamera 10 MP, 4 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy Z Fold 5 specificaties


Alternatieven van de Samsung Galaxy Z Fold 5

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Z Fold 5
Samsung Galaxy Z Fold 4 (F936)
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
Android1312L
Kleurenbeeldscherm7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat
Camera10 MP, 12 MP, 50 MP10 MP, 12 MP, 50 MP
ProcessorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core
Selfiecamera10 MP, 4 MP10 MP, 4 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4400 mAh4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Z Fold 5 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Fold 5