Samsung lanceert Galaxy Z Fold 5 mogelijk eerder dan verwacht


Bijna elk jaar houdt Samsung op vaste tijden een Unpacked-evenement. Eén aan het begin van het jaar voor de Galaxy S-serie en één in het najaar voor de Galaxy Z-serie. Die laatste komt misschien iets eerder, misschien zelfs in de zomer. En de reden daarvoor is vreemd.

Want volgens berichten van Sammobile overweegt Samsung de lancering van de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 te vervroegen vanwege de komst van de Google Pixel Fold. Er wordt zelfs een datum genoemd; 25 juli.

Lifestyle-foto met de Galaxy Z Fold 4 in Beige.
Samsung domineert momenteel de opvouwbare markt

Waarom Samsung zich zo laat afschrikken door Google is ons een raadsel. Samsung kondigt al jaren foldables aan en sommige concurrenten doen hetzelfde. Toch domineert Samsung de opvouwbare markt en wil dat zo houden. Samsung overweegt daarom om potentiële Galaxy Z-klanten niet langer dan nodig te laten wachten, zeker nadat Google eind juni hun Pixel Fold heeft uitgebracht.

Onverpakt in Zuid-Korea

Juli klinkt vroeg, maar het is slechts een paar weken eerder dan Samsung meestal nieuwe Galaxy Z-modellen aankondigt. Zo werd de Fold 4 aangekondigd op 10 augustus. Ook anders is waar Samsung zijn Unpacked-evenement houdt. Volgens reports overweegt Samsung dat te doen in Busan, Zuid-Korea.

Z Fold5 afmetingen

Ondertussen horen we ook steeds meer over het uiterlijk van de Z Fold 5. Zo hoorden we eerder dat Samsung van plan is een scharnier zonder spleten te gebruiken. Dit zal resulteren in een platter toestel, mogelijk zelfs millimeters dunner dan voorheen.

Samsung Display pronkt met een toestel met een spleetloos scharnier.
Samsung Display toonde eerder een prototype met een 'gapless hinge' (hieronder)

De andere afmetingen van de Fold 5 zijn 154,9 x 129,9 x 6,1mm uitgevouwen en 154,9 x 67,1 x 13,4mm in opgevouwen toestand, volgens @UniverseIce. Het gewicht wordt verwacht op 254 gram. Vergeleken met de Fold 4 is dat echter allemaal marginaal, dus hebben we het over een paar uiterlijke verschillen.

Andere verschillen Fold5

Welke andere verschillen de Z Fold5 heeft is nog onduidelijk. Het is ook nog maar de vraag of het nieuwe scharnier genoeg zal zijn om nieuwe klanten binnen te halen. De prijs blijft hetzelfde, dus nog steeds duur. We zullen moeten afwachten, maar gelukkig horen we het eerder dan verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel