"Google Pixel 8 Pro krijgt bijna 1-inch grote camerasensor van Samsung"


Beetje bij beetje krijgen we een completer beeld van de aankomende Google Pixel 8 Pro. Na nieuws te hebben gekregen over zijn display, is het vandaag de beurt aan de camera. Volgens een insider krijgt de 8 Pro een ISOCELL GN2-sensor van Samsung. Waarom dat belangrijk is? Die is aanzienlijk groter.

Hoe groter de camerasensor, hoe meer licht hij opvangt. En meer licht betekent een duidelijker beeld. Iets wat essentieel is bij weinig licht. De ISOCELL GN2 van Samsung heeft een resolutie van 50 megapixels, waarbij elke pixel 1,4µm is - de totale sensor meet 1/1,12 inch. We komen dus in de buurt van de 1-inch grens.

Samsung ISOCELL GN2 camera sensor

Ter vergelijking: de Google Pixel 7 Pro heeft een 1/1,31-inch grote ISOCELL GN1, en zelfs de ISOCELL HP2 in het huidige vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S23 Ultra, is met 1/1,3-inch niet veel groter.

ISOCELL GN2 vanaf 2021

Vermeldenswaard is dat Samsung in 2021 de ISOCELL GN2 heeft aangekondigd. De sensor verschilt van zijn voorganger door een verbeterde autofocus en een hogere lichtgevoeligheid. De GN2-sensor is al te vinden in de Xiaomi Mi 11 Ultra. Daarna zagen we hem echter nog maar zelden op de telefoon.

Reviews van de Mi 11 Ultra zijn vrijwel zonder uitzondering positief, vooral dankzij de camera. Dat belooft dus veel goeds. Overigens zegt de bron wel dat het "denkt" dat de Pixel 8 Pro de Samsung ISOCELL GN2 gebruikt, dus we weten het nog niet zeker.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel