Samsung Galaxy S24

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S24 in het nieuws

ts Samsung Exynos Chip

Exynos 2400-chip voor Samsung Galaxy S24 mogelijk krachtiger dan gedacht

Geruchten ·

Na een eenmalige overstap op de Qualcomm Snapdragon keert Samsung mogelijk terug naar zijn Exynos-processor, te beginnen met de Galaxy S24. Geruchten over die Exynos 2400 chip beginnen nu op stoom te komen.

Net als in voorgaande jaren introduceert Samsung mogelijk opnieuw modellen met een Snapdragon- en een Exynos-processor. De VS en Azië krijgen Qualcomm's Snapdragon, terwijl de rest Samsung's Exynos chip krijgt. Omdat deze laatste inferieur bleek aan Qualcomm, kon het steevast op veel kritiek rekenen, vooral in Europa, waar de Exynos-versie werd verkocht.

Generic Samsung Exynos Chip
Samsung gelooft nog steeds in zijn Exynos mobiele processor

Samsung leek daar iets aan gedaan te hebben door volledig over te stappen op Snapdragon voor de S23 serie, maar het heeft een andere oplossing gevonden. Maak een veel krachtigere chip en de Exynos 2400 belooft precies dat te doen. In detail: de efficiënte kernen draaien op een hogere kloksnelheid dan eerder werd aangenomen.

Hogere kloksnelheden

Volgens een bericht van @UniverseIce bestaat de Exynos 2400 uit tien kernen verdeeld over vier clusters;

  • 1x Cortex-X4 (hoogwaardige kern) op 3,16 GHz
  • 2x Cortex-A720 (hoogwaardige efficiënte kern) op 2,9 GHz
  • 3x Cortex-A720 (hoogwaardige efficiënte kern) op 2,6 GHz
  • 4x Cortex-A520 (hoogwaardige efficiënte kern) op 1,95 GHz

Het Galaxy S24 model met de Exynos 2400 komt volgens dezelfde @UniverseIce "100% naar Europa". Wees dus niet verbaasd als Samsung de S24 introduceert.

Exynos vs Snapdragon

Of dit de Exynos 2400 krachtiger maakt dan de volgende generatie Snapdragon valt nog te bezien. Er wordt ook verwacht dat Qualcomm vooruitgang zal boeken. Bovendien is krachtig zijn maar één kant van het verhaal. In het verleden raakte het Exynos-equivalent sneller oververhit en verbruikte het vaker meer energie dan zijn Qualcomm-tegenhanger.


Vragen en antwoorden over de Samsung S24