Fairphone 4

Fairphone 4
Fairphone 4 groen linkerzijkant
Fairphone 4 groen rechterzijkant
Fairphone 4 groen speckled overzicht
Fairphone 4 groen speckled achterkant rechterzijkant bovenkant
Fairphone 4 grijs onderkant
Fairphone 4 grijs voorkant rechterzijkant onderkant
Fairphone 4 grijs binnenkant
Fairphone 4 grijs achterkant linkerzijkant onderkant
Fairphone 4 grijs bovenkant
Fairphone 4 groen achterkant
Fairphone 4 grijs achterkant

128 GB
256 GB

Plus- en minpunten Fairphone 4

 • Repareerbaar
 • Waterdichte behuizing
 • Grote verbetering
 • 5 jaar garantie
 • Duurzaam betekent duurder

Prijs Fairphone 4 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
128 GB Grey
€ 529,00 € 529,00   Bekijk
Fnac
128 GB Grey
€ 578,98 € 578,98   Bekijk
Proximus
128 GB Grey
€ 579,99 € 579,99   Bekijk

Reviews over de Fairphone 4

7,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Fairphone 4

Niet alleen is de Fairphone 4 's werelds best te repareren telefoon, het is een grote stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger. En je krijgt een langere garantie dan gebruikelijk. Veel groener dan dit wordt het niet.

Echte materialen, eerlijk verhaal

Over de missie van het Nederlandse Fairphone kunnen we alleen maar lof hebben. Het doel van de meeste telefoonbedrijven is om elk jaar een nieuw model uit te brengen, en ervoor te zorgen dat je niet te lang hetzelfde model gebruikt. Bij Fairphone willen ze dat je hun telefoons zo lang mogelijk gebruikt. En als ze onverhoopt kapot gaan, dat je ze zelf kunt repareren. En ze willen zo veel mogelijk duurzame en eerlijke materialen gebruiken. Deze Fairphone 4 is gemaakt van fairtrade goud, ASI gecertificeerd aluminium, 100% gerecycled plastic en het kobalt en lithium is op een eerlijke manier gewonnen.

Fairphone 4 groen speckled overzicht

Voorbereid op de toekomst

Zagen de vorige Fairphone telefoons er altijd een beetje gedateerd uit, deze Fairphone 4 ziet er behoorlijk modern uit. Dat komt vooral door het randloze scherm met camera-inkeping, maar ook door de afgeronde aluminium zijkant. De achterkant is gemaakt van 100% gerecycled plastic, de duurste versie heeft een gespikkelde groene uitvoering. De Fairphone 4 is het eerste model van het bedrijf met 5G-ondersteuning. Dit verzekert u van een toekomstbestendige telefoon die een lange tijd mee zal gaan. Je krijgt 5 jaar garantie, zolang je hem registreert voor 2023. U kunt de onderdelen vervangen met de schroevendraaier die bij het toestel wordt geleverd. Reserveonderdelen kun je bij Fairphone zelf kopen. Denk aan batterijen, camera's, schermen en achterklepjes.

Meer specificaties

 • Waterbestendige IP54-behuizing van gerecyclede en fairtrade materialen
 • 6,3 inch FHD+ beeldscherm met Gorilla Glass 5 bescherming
 • Dubbele camera (48+48MP) met 120° beeldhoek, f/1.6 lens en 4K UHD-video
 • 25MP selfiecamera in inkeping met f/2.2 lens en HDR-ondersteuning
 • Snapdragon 750G-processor met 5G-ondersteuning
 • Keuze uit 6/128GB of 8/256GB geheugen
 • Verwisselbare 3905mAh-batterij met 20W snelladen

Geen hoofdtelefoonpoort, kabel of lader

De Fairphone 4 heeft een ruim 6,3-inch IPS-scherm met Full HD-resolutie. Aan de achterkant zit een dubbele camera met een aparte dieptesensor. Binnenin vinden we een Snapdragon 750G-processor met 6 of 8 GB RAM-geheugen en 128 of 256 GB opslaggeheugen. De "4" kwam uit met Android 11 en als we Fairphone inmiddels een beetje kennen, kun je rekenen op nog veel meer updates. Met een IP54-rating is het toestel zelfs spatwaterdicht. Wat dit jaar ontbreekt is een hoofdtelefoonpoort. Ook Fairphone gaat met zijn tijd mee. Zoals gebruikelijk ontbreken een USB-kabel en oplader in de doos. Fairphone gaat ervan uit dat je die nog hebt, en zo niet, dan kun je die in de Fairphone shop kopen.


De Fairphone 4 in het nieuws

ts Fairphone 4 kleuren Editions

Fairphone 4 met 5G aangekondigd; eerste e-waste neutrale telefoon

Telefoonnieuws ·

De Fairphone 4 is aangekondigd. Het is de eerste 5G-telefoon van het duurzame Fairphone. Hij lijkt in niets op zijn voorgangers, maar is nog steeds goed repareerbaar, makkelijk uit elkaar te halen en gemaakt van duurzame materialen.

De Fairphone 4 ziet er een stuk moderner uit. Afgeronde zijkanten, een randloos scherm en een grote cameramodule aan de achterkant. De Fairphone 4 maakt ook grote stappen aan de binnenkant. Zo is er nu 5G-ondersteuning dankzij een Snapdragon 750G-processor.

Fairphone 4 hands-on
De Fairphone 4 in het echt

Deze nu een jaar oude chipset is veel krachtiger dan zijn voorganger, de Snapdragon 632 in de Fairphone 3 en 3+. Bovendien is het RAM-geheugen verhoogd en beschikbaar in 2 versies; 6 of 8GB. Met de eerste krijg je 128GB aan opslag, met de tweede is dat zelfs 256GB. En dan is het geheugen ook nog uitbreidbaar.

Dubbele 48MP camera

Het scherm van de Fairphone 4 meet 6,3 inch, is voorzien van een inkeping en toont een FHD+ resolutie. Het is nog steeds een IPS-paneel. Aan de achterkant zijn er nu twee camera's, beide met een 48MP sensor. De hoofdcamera krijgt een heldere f/1.6 lens terwijl de 2e camera een 120° ultra-groothoek lens met macro modus heeft. De meest rechtse uitsparing is voor een time-of-flight camera voor diepteherkenning.

De eerste e-waste neutrale telefoon

Zoals gebruikelijk gebruikt Fairphone zo veel mogelijk fair trade-materialen, ook in deze Fairphone 4. Bovendien recycleert of renoveert het bedrijf een telefoon voor elk exemplaar dat het verkoopt. Dit maakt het de eerste volledig e-waste neutrale telefoon in de wereld. Een datakabel of oplader kunnen apart worden gekocht voor respectievelijk €19,95 en €24,95. Een nieuw accessoire dit jaar is een USB-C naar 3,5mm audio jack voor €9,95. Dat betekent ook dat Fairphone stopt met het plaatsen van de hoofdtelefoonpoort in zijn telefoons.

Fairphone 4 onderdelen
De Fairphone 4 kan zelf worden gerepareerd

5 jaar garantie

De Fairphone 4 heeft een extra garantie van 3 jaar bovenop de standaard garantie van 2 jaar in Europa. Als uw telefoon in de tussentijd kapot gaat, kunt u het onderdeel eenvoudig zelf repareren. Onderdelen kunnen afzonderlijk worden gekocht. Zo kun je voor €29,95 een vervangende batterij kopen, en voor hetzelfde bedrag kun je de 32MP selfiecamera vervangen. De garantie van 5 jaar is inclusief 5 jaar software-updates.

Fairphone 4 in Speckled Green, Gray and Green
De Fairphone 4 in spikkels groen, grijs en groen

De Fairphone 4 zal beschikbaar zijn op 25 oktober, vanaf €579 voor het 6/128GB model en €649 voor het 8/256GB model. De beschikbare kleuren zijn grijs en groen. De duurste versie heeft ook een exclusieve Speckled Green-versie.


ts Fairphone 4 5g Render

Foto's en specificaties Fairphone 4 5G gepubliceerd

Geruchten ·

Het bestaan ervan was al bekend, en nu zijn ook de beelden en specificaties bekend. We hebben het over de Fairphone 4. De grotendeels gerecyclede smartphone gemaakt van eerlijke materialen en de eerste Fairphone met 5G-ondersteuning.

Wat duidelijk wordt uit de foto's is dat er is afgerekend met de schermranden. Fairphone gebruikt een inkeping om de selfiecamera te integreren in plaats van te kiezen voor een subtielere perforatie. Het scherm van de Fairphone 4 meet 6,3 inch, wat aanzienlijk meer oppervlakte oplevert dan de 5,65 inch van de Fairphone 3+

Fairphone 4 5G in groen en grijs
De toekomstige Fairphone 4 in 2 kleuren

Het RAM-geheugen gaat omhoog van 4 naar 6GB en er zullen varianten beschikbaar zijn met 128 en 256GB opslaggeheugen. Het vorige model was alleen beschikbaar met 64GB. De prijs gaat ook omhoog. Een enkel toestel wordt geschat op 600 euro. Het zal beschikbaar zijn in grijs of groen. Verder zien we 3 camera-uitsparingen op de achterkant, al lijkt het erop dat er maar 2 van bezet zijn.

Afscheidphone 4 aankondiging

Wat vermoedelijk wel blijft is de hoge mate van zelf repareren en onderdelen vervangen. Fairphone levert bijvoorbeeld geen oplader mee, maar een schroevendraaier. Hopelijk heeft het ook iets gedaan aan de gedateerde chipset. De Fairphone 3 en 3+ zijn niet bepaald de snelste telefoons op de markt. Dat hoeven ze ook niet te zijn, maar het zou mooi zijn als ze het tenminste kunnen bijbenen. Het wachten is nu op een aankondiging. Dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren.

(via)


ts Fairphone Lifestyle

Onaangekondigde Fairphone 4 5G goedgekeurd door Wi-Fi Alliance

Geruchten ·

Fairphone is bezig met de voorbereiding van een telefoon met 5G-ondersteuning. Deze Fairphone 4 5G is nog niet officieel aangekondigd, maar het heeft al wel de Wi-Fi goedkeuring. Het goedkeuringsrapport verscheen vroegtijdig bij de Wi-Fi Alliance.

Het Nederlandse bedrijf Fairphone maakt duurzame telefoons van eerlijke materialen. De telefoons kunnen door jezelf gerepareerd worden, en sommige onderdelen kunnen zelfs geupgrade worden. Zo hoef je niet een hele nieuwe telefoon te kopen, maar slechts een enkel onderdeel te vervangen. Een nieuwe 48MP cameramodule bijvoorbeeld, zoals gebeurde bij de Fairphone 3+

Fairphone-telefoon
Een Fairphone-telefoon, nog zonder 5G

Het lijkt onwaarschijnlijk dat bestaande Fairphone-telefoons op een vergelijkbare manier kunnen upgraden met 5G. Daarvoor is een processorwijziging nodig. Voor zover we weten is dat geen eenvoudig onderdeel om te veranderen, maar wie weet kan Fairphone ons verrassen. Dat gaan ze in ieder geval doen, want we hebben geen idee wanneer het de Fairphone 4 5G zal aankondigen.

Kondig Fairphone 5G aan

Het bestaan van een Fairphone met 5G werd gespot door WinFuture die een goedkeuringsrapport vond van de Wi-Fi Alliance. De bron denkt dat het "weken of maanden" kan duren, maar dat is nog een ruwe schatting. Er zit niets anders op dan te wachten op een officieel persbericht.


Beknopte specificaties van de Fairphone 4

Afmetingen 162 x 75,5 x 10,5 mm
EAN codes 8718873972097, 8718819372158, 8718819372134, 8718819372127, 8718819372110, 8718819372103, 8718819372097, 6095612715712, 6095612714777, 6095612697681, 5413729239685, 5413729239678
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 11
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.3 inch, IPS, inkeping (notch)
Hardware
Camera 48 MP, 48 MP, dubbele camera-sensor
Processor 2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 750G, octa core
Selfiecamera 25 MP
Materialen
Duurzaam
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3905 mAh, verwisselbaar
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Fairphone 4 specificaties


Video’s over de Fairphone 4

Eva, de CEO van Fairphone, legt in haar allerbeste steenkolenengels uit wat de Fairphone 4 is. Kort samengevat; erg duurzaam

De Fairphone 4 is de eerste "e-waste neutral" telefoon maar wat betekent dat? Dit filmpje legt dat voor je uit


Alternatieven van de Fairphone 4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Fairphone 4
Huawei P40 Pro (ELS-NX9)
Samsung Galaxy S21 Ultra (G998)
Samsung Galaxy S22 (S901)
Samsung Galaxy Note 20 5G (N981)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android1110111210
Kleurenbeeldscherm6.3 inch, IPS, inkeping (notch)6.58 inch, OLED, schermgat6.8 inch, Infinity-O Display, schermgat6.1 inch, Infinity-O Display, schermgat6.7 inch, Super AMOLED Infinity-O Display
Camera48 MP, 48 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 40 MP, 50 MP10 MP, 10 MP, 108 MP, 12 MP10 MP, 12 MP, 50 MP12 MP, 12 MP, 64 MP
Processor2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 750G, octa core1.95 GHz, 2.36 GHz, 2.86 GHz, HiSilicon Kirin 990 5G, octa core2.2 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.5 GHz, 2.8 GHz, Samsung Exynos 2200, octa core2.0 GHz, 2.5 GHz, 2.7 GHz, Samsung Exynos 990, octa core
Selfiecamera25 MP32 MP40 MP10 MP10 MP
Duurzaam
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 16 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3905 mAh, verwisselbaar4200 mAh5000 mAh3700 mAh4300 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Fairphone 4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Fairphone 4