Google Pixel 8

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel 8 in het nieuws

ts Google Pixel 8 5g Onleaks Mysmartprice

Render van aanzienlijk rondere Google Pixel 8 verschenen

Geruchten ·

De eerste renders van de Google Pixel 8 lijken binnen te zijn. Steve Hemmerstoffer van @onleaks heeft samen met MySmartPrice enkele fabriekstekeningen omgezet in deze prachtige renders.

Pixel-telefoons zijn altijd erg rechthoekig geweest, te beginnen met de Pixel 6. Dat zal veranderen met de komende Pixel 8. Althans volgens gepubliceerde renders die je hieronder vindt. Het hoekige ontwerp wordt ingeruild voor afgeronde hoeken. Net als bij Apple en Samsung.

Eerste Google Pixel 8 render door @onleaks en mysmartprice.
Eerste, render van de Pixel 8

Volgens de bron gaat de schermgrootte iets omlaag naar 6,2 inch, maar gelukkig ook de schermranden. Google past nog steeds behoorlijk forse schermbezels toe, zeker in vergelijking met zijn concurrenten. Maar dit ontwerp egaliseert dat enigszins. De bron gaat verder met het noemen van afmetingen en vertelt dat het toestel 5 millimeter korter wordt en 2,4 millimeter minder breed. De dikte neemt iets toe, maar dat kan ook te maken hebben met hoe dit gemeten wordt. De ene methode berekent de behuizing, terwijl andere de dikte van de camerabehuizing meerekenen.

Bekende cameramodule

De renders vertellen ons verder dat het ontwerp vooral lijkt op de Pixel 7. Aan de achterkant vinden we dus nog steeds een balk met alle camerasensoren. De renders vertellen ons meestal niet welke materialen en afwerkingen gebruikt zullen worden, maar zoals we het nu zien krijgt de Pixel 8 weer een glanzende aluminium balk. Op de Pixel 7 krast die balk erg snel.

Render waarop de Google Pixel 8 plat op een oppervlak ligt

In de camerabalk zien we twee camera's. Hetzelfde geldt voor zijn voorganger. Voor meer camera's zul je vermoedelijk moeten gaan voor de Pixel 8 Pro. Die extra camera zal waarschijnlijk een periscooplens zijn met een uitgebreider zoombereik. We moeten nog even geduld hebben met de definitieve specificaties. Die ontbreken nog.

.

(via)


Vragen en antwoorden over de Google 8