Google Pixel 8

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel 8 in het nieuws

ts Pixel 8 Pro kleuren By Phonearena

Google Pixel 8 en 8 Pro verwacht in deze vier kleuren

Geruchten ·

Op 4 oktober kondigt Google de Pixel 8 en Pixel 8 Pro aan. We hebben al twee toekomstige kleuren gezien: roze voor de Pixel 8 en beige voor de Pixel 8 Pro, maar er worden meer kleuren verwacht.

De mensen van PhoneArena hebben prachtige renders gemaakt van hoe de resterende kleuren van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro eruit zouden kunnen zien. Dit zijn geen bevestigde kleuren, maar ze zijn gebaseerd op eerder gelekte wallpapers. De kleuren in kwestie zijn Licorice Black, Haze Green, Peony Pink en Jade Blue.

Verwachte Google Pixel 8 kleuren; Licorice, Haze, Peony en Jade .
Pixel 8 in Licorice, Haze, Peony en Jade

Als we kijken naar de Pixel 8 Pro, worden daar ook vier verschillende kleuren verwacht, maar niet dezelfde als de Pixel 8. Exclusief voor de Pro zijn Sky Blue en Porcelain White. De andere twee zijn Licorice Black en Jade Green, net als bij het instapmodel Pixel 8.

Render van de Google Pixel 8 Pro in vier verschillende kleuren.
En de Pixel 8 Pro in vier verschillende kleuren

Net als vorig jaar verschillen de Pixel 8 en 8 Pro in het aantal gebruikte camera's. De 8 Pro krijgt een zoomcamera met een prismalens. Die kan veel verder inzoomen dan de gewone 8.

Tensor G3

Binnenin gebruikt Google al enkele jaren zijn Tensor-processor. Deze chipset is gebaseerd op een Samsung-processor met specifieke aanpassingen voor Pixel-telefoons. Volgens @Tech_Reve gebruikt Google de Immortalis-G715 voor de GPU van de Tensor G3. Iets wat Google volgend jaar ook zal gebruiken voor de Tensor G4.

Google is uiteindelijk van plan om een volledig zelf ontwikkelde processor te gebruiken, met de codenaam Redondo, maar die chipset wordt pas eind 2025 verwacht. Misschien horen we er meer over op 4 oktober. Het Made By Google-evenement vindt plaats in New York City en begint om 10:00 uur ET, of 16:00 uur Centraal-Europese tijd.

Afbeeldingen: PhoneArena


ts Pixel 8pro Pixel 8 Camera Specs Androidauthority

Google Pixel 8 krijgt verbeterde camerasensor van Samsung

Geruchten ·

Google stapt voor de Pixel 8-serie over van de ISOCELL GN1 van Samsung naar de GN2-sensor. Maar Google beperkt zich niet alleen tot sensoren van Samsung. Er worden ook sensoren van Sony gebruikt.

Dankzij een bericht op Android Authority komen we meer te weten over de camera's op zowel de Google Pixel 8 als Pixel 8 Pro. Beide telefoons worden in de herfst verwacht, tegelijk met de officiële lancering van Android 14.

Samsung ISOCELL GN2

Pixel telefoons ontlenen hun uitstekende camera kwaliteiten voornamelijk aan Computational Photography. Dat is een mooie manier om brute rekenkracht toe te passen. Maar met een geschikte camerasensor kom je ook een heel eind. En dus is het goed om te horen dat Google de Samsung ISOCELL GN1 inruilt voor de ISOCELL GN2. Deze sensor is groter en vangt 35% meer licht op, zelfs in slecht verlichte situaties.

Verschil tussen Pixel 8 en Pixel 8 Pro

De Google Pixel 8 Pro krijgt een 64MP Sony IMX787 ultra-groothoek en een 48MP Samsung GM5 telefoto voor 5x zoom naast de 50MP Samsung ISOCELL GN2 primaire camera. Je vindt ook een ToF-sensor en een FIR-thermometer op de Pixel 8 Pro.

Cameraspecificaties van Google Pixel 8 Pro en Pixel 8.
Pixel 8 Pro vs. Pixel 8

Aan de achterkant van de Pixel 8 vinden we dezelfde 50MP Samsung ISOCELL GN2 primaire camera, maar hier maakt de ultra-groothoekcamera gebruik van de 12MP Sony IMX386. Toch is er geen telefotocamera met optische zoom aanwezig en ontbreekt de thermometer.

Google Tensor 3

Google gebruikt dezelfde selfiecamera als vorig jaar. De Samsung ISOCELL 3J1 heeft een wat ongebruikelijke resolutie van 10,87MP. De oplettende lezer zal verder hebben opgemerkt dat de sensor van de telefotocamera hetzelfde is gebleven. Verwacht dus geen uitgebreider zoombereik dan de huidige 5x van de Pixel 7 Pro.

Zoals gezegd, een camerasensor vertelt maar een deel van het verhaal; de software doet de rest. En dat wordt gedaan door Google Tensor 3. Wat die chip kan, zal blijken wanneer Google beide telefoons officieel onthult. Dat zal ergens in de herfst zijn.


ts Google Tensor Chip

Google Tensor 3 belooft de Pixel 8-serie een stuk krachtiger te maken

Geruchten ·

Android Authority beweert informatie te hebben over de aankomende Google Tensor 3-processor. Deze chipset is bedoeld voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, mogelijk zelfs de Pixel Fold 2.

Google maakt al een tijdje aangepaste chipsets. De eerste Google Tensor werd aangekondigd in 2021 en debuteerde met de Pixel 6. Op dit moment zijn we in afwachting van de derde generatie Tensor die moet komen met de aankondiging van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

Google Tensor Chipset.
Google's eigen chipset; Tensor

Google stapt met de Tensor 3 "Zuma" over op ARMv9-kernen met een 4+4+1 lay-out. Vier energiezuinige Cortex-A510 kleine kernen, vier Cortex-A715 middenkernen en één Cortex-X3 grote kern. De Tensor 2 en Tensor 1 gebruikten een 4+2+2 lay-out met grotendeels dezelfde chips, behalve verschillende middenkernen. De Tensor 3 maakt gebruik van nieuwere ontwerpen op alle gebieden.

Immortalis-G715

De Tensor G3 ruilt de Mali-G710 in voor de Mali-G715 "Immortalis" voor graphics. Die heeft een iets hogere kloksnelheid, maar wat belangrijker is, hij heeft drie kernen meer. Dit resulteert in 15% betere grafische prestaties voor de Pixel 8 en 8 Pro.

Arm Immortalis met Ray Tracing

In de praktijk ondersteunt de Pixel 8-serie games met Ray Tracing, bijvoorbeeld in War Thunder Edge. Theoretisch zou de Pixel 8-serie ook 8K-video aankunnen. Toch is het niet ondenkbaar dat Google deze functie uitschakelt vanwege verwarmingsproblemen.

TPU Rio

Hoeveel gebruikers zullen merken van de krachtigere Tensor 3 met de codenaam "Zuma" valt nog te bezien. Het is echter niet ondenkbaar dat Google die extra rekenkracht voor zichzelf zal gebruiken. Zoals bekend is Google begonnen met het maken van chipsets om Pixel-specifieke functies te ontwikkelen. Functies als Photo Unblur en Real Tone maken gebruik van de ingebouwde TPU; Tensor Processing Unit. Mogelijk worden hier nieuwe functies voor bedacht.

(via)


ts Google Pixel 8 5g Onleaks Mysmartprice

Render van aanzienlijk rondere Google Pixel 8 verschenen

Geruchten ·

De eerste renders van de Google Pixel 8 lijken binnen te zijn. Steve Hemmerstoffer van @onleaks heeft samen met MySmartPrice enkele fabriekstekeningen omgezet in deze prachtige renders.

Pixel-telefoons zijn altijd erg rechthoekig geweest, te beginnen met de Pixel 6. Dat zal veranderen met de komende Pixel 8. Althans volgens gepubliceerde renders die je hieronder vindt. Het hoekige ontwerp wordt ingeruild voor afgeronde hoeken. Net als bij Apple en Samsung.

Eerste Google Pixel 8 render door @onleaks en mysmartprice.
Eerste, render van de Pixel 8

Volgens de bron gaat de schermgrootte iets omlaag naar 6,2 inch, maar gelukkig ook de schermranden. Google past nog steeds behoorlijk forse schermbezels toe, zeker in vergelijking met zijn concurrenten. Maar dit ontwerp egaliseert dat enigszins. De bron gaat verder met het noemen van afmetingen en vertelt dat het toestel 5 millimeter korter wordt en 2,4 millimeter minder breed. De dikte neemt iets toe, maar dat kan ook te maken hebben met hoe dit gemeten wordt. De ene methode berekent de behuizing, terwijl andere de dikte van de camerabehuizing meerekenen.

Bekende cameramodule

De renders vertellen ons verder dat het ontwerp vooral lijkt op de Pixel 7. Aan de achterkant vinden we dus nog steeds een balk met alle camerasensoren. De renders vertellen ons meestal niet welke materialen en afwerkingen gebruikt zullen worden, maar zoals we het nu zien krijgt de Pixel 8 weer een glanzende aluminium balk. Op de Pixel 7 krast die balk erg snel.

Render waarop de Google Pixel 8 plat op een oppervlak ligt

In de camerabalk zien we twee camera's. Hetzelfde geldt voor zijn voorganger. Voor meer camera's zul je vermoedelijk moeten gaan voor de Pixel 8 Pro. Die extra camera zal waarschijnlijk een periscooplens zijn met een uitgebreider zoombereik. We moeten nog even geduld hebben met de definitieve specificaties. Die ontbreken nog.

.

(via)


Vragen en antwoorden over de Google 8