Feature Drop voor Google Pixel 8 en 8 Pro voegt nieuwe AI-functies toe


Google heeft zijn Pixel 8 line-up verbeterd met een software-update. Deze Feature Drop verbetert en voegt nieuwe functies toe - vooral voor de Pixel 8 Pro.

Google heeft de Feature Drop voor december vrijgegeven voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Deze omvatten een verbeterde GPU-driver waardoor bepaalde games soepeler zullen draaien. Volgens @MishaalRahman profiteren bijvoorbeeld Genshin Impact en Fortnite hiervan.

Google Pixel Feature Drop functies Smart Reply en Samenvatten.
Smart Reply in Gboard en samenvatten in Recorder

Volgens een blogpost van Google brengt de Feature Drop ook AI-functies naar de Pixel 8 Pro. Het nieuwe Gemini-model zal in afgeslankte vorm beschikbaar zijn om samenvattingen van spraakmemo's te maken of antwoorden te voorspellen in Gboard. Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook andere Pixel-modellen, waaronder de Pixel 8, toegang krijgen tot deze generatieve AI-toepassingen.

Video Boost

Een andere nieuwe functie die zwaar leunt op AI is Video Boost. Ook deze werkt alleen op de Pixel 8 Pro. Het uploadt de video naar de cloud, past vervolgens de kleuren en belichting aan, stabiliseert het beeld en voegt scherpte toe. Video Boost werkt ook 's nachts bij weinig licht.

Pixel Feature Drop Video Boost.
Voor en na Video Boost

Deze Feature Drop brengt ook verbeteringen voor foto's. De portretmodus is bijvoorbeeld verbeterd, zodat je de belichting achteraf kunt aanpassen. Huisdierenbezitters zullen blij zijn te horen dat Photo Unblur ook werkt met hun viervoeters. Dat is handig, want honden en katten zitten vaak niet stil voor de perfecte foto.

Herstelmodus

Google voegt ook een nieuwe functie toe genaamd Repair Mode. Wanneer je je apparaat opstuurt voor reparatie, kun je deze modus inschakelen zonder eerst een fabrieksreset uit te voeren. Je gegevens blijven bewaard, maar zijn niet zichtbaar voor onbevoegden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel