Afbeeldingen van platte Samsung Galaxy A55 vrijgegeven


Er zijn beelden opgedoken van de nog aan te kondigen Galaxy A55 van Samsung. Het ontwerp ziet er erg bekend uit; het toestel lijkt op de nog aan te kondigen S24. Dit betekent dat Samsung van plan is om het ontwerp met de platte zijkanten naar een meer betaalbaar prijspunt te brengen.

De Galaxy A5x-serie is erg belangrijk voor Samsung. Het is een van de best verkochte modellen van Samsung. Het biedt veel gewenste functies voor een betaalbare prijs. De aankomende Galaxy A55 belooft ook succesvol te worden, gezien deze gelekte afbeeldingen in combinatie met de specificaties.

Samsung Galaxy A55 renders zoals gedeeld door Mysmartprice
Renders van de Galaxy A55

Zoals vaak het geval is met dit soort renders, zijn ze afkomstig van @onleaks en gepubliceerd door MySmartPrice. Vermoedelijk liggen uitgelekte fabriekstekeningen aan de basis van deze afbeeldingen. We zien een apparaat met platte zijkanten, die gemaakt lijken te zijn van mat metaal. Dit laatste is een vrije interpretatie van @onleaks; het uiteindelijke resultaat kan afwijken.

A55 specificaties

Samsung lijkt in 2024 veel telefoons met platte zijkanten uit te brengen. Verwacht ook dezelfde stijl met de S24 en S24+. Naast de platte zijkanten zal volgens de bron ook het 6,5-inch scherm plat zijn. Samsung gebruikt opnieuw een AMOLED-paneel met een hoge schermverversingsfrequentie van 120 Hz.

Samsung Galaxy A55 spec sheet

Andere specificaties zijn een Exynos-processor met 8 GB RAM, 128 of 256 GB opslagruimte en een standaardbatterij van 5000 mAh met 25 W snelladen. Dit klinkt erg als de A54 5G van vorig jaar. En dat geldt ook voor het camerasysteem, dat vermoedelijk bestaat uit 50, 12 en 5MP.

Galaxy A55 aankondiging

Samsung kondigde de Galaxy A54 aan in maart van 2023. Dit maakt het voor de hand liggend dat de aankondiging van de A55 in het eerste kwartaal van 2024 zal plaatsvinden. De bron denkt er ook zo over en beweert zelfs dat een aankondiging aanstaande is. De S24-serie zou ook eerder komen dan normaal.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel