Render toont eigenzinnige Sony Xperia 1 IV


Sony mag er dan niet veel van verkopen, het maakt nog steeds telefoons. Binnenkort komt er een nieuwe uit: de Xperia 1 IV. We weten niet wanneer, maar we weten wel hoe hij eruit zal zien.

Want via Onleaks krijgen we een vroege blik in de toekomst, meer bepaald de Xperia 1 IV. En waar bijna elke fabrikant bezel-loze telefoons maakt met punch-holes of inkepingen voor de selfie camera, houdt Sony koppig vast aan scherm bezels. Het is leuk om eigenzinnig te zijn.

Sony Xperia 1 IV press render
Pers render van de Sony Xperia 1 IV

Kijkend naar het algemene ontwerp, volgt Sony wel de laatste trends. We zien een platte zijkant met antennelijnen die lijken op die van de nieuwste iPhones. Aan de achterkant lijkt de 1 IV erg op zijn voorganger, de Xperia 1 III. De cameramodule heeft bijvoorbeeld weer de vorm van een pil met daarin verschillende camera's. Op de renders tellen we er 3; eentje minder dan voorheen. We horen graag meer over deze beslissing van Sony zelf.

Xperia 1 IV specificaties

Qua specificaties denkt de bron dat de Xperia 1 Mark 4 weinig echte verschillen kent. Zo meet het scherm nog steeds 6,5 inch, geeft het vermoedelijk nog steeds een 4K-resolutie weer, met stereoluidsprekers, een koptelefoonpoort en een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Veel details, bijvoorbeeld over de camera, weet de bron niet. Het verlossende antwoord zal volgen wanneer Sony het toestel officieel aankondigt. Wanneer dat zal gebeuren is nog onbekend.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel