Schema Apple iPhone 14 toont dubbel gat voor camera


Al enige tijd gaat het gerucht dat Apple ook afstapt van de inkeping. In plaats daarvan krijgt de iPhone 14 een punch-hole. Maar niet een enkel gaatje, want Face ID heeft wat meer ruimte nodig. Er komen dus twee gaten, en samen zullen ze evenveel ruimte innemen als de vorige notch.

Zoals gezegd krijgt de iPhone 14 geen enkele Hole-Punch camera. De meeste Android-telefoons hebben er wel een; een klein rondje in het midden van het scherm of in de hoek. Sommige fabrikanten hebben geëxperimenteerd met een dubbele selfiecamera die in een pilvorm is geplaatst. Apple lijkt dat laatste nu ook te doen.

Apple iPhone 14 hole punch camera
Schema iPhone 14

Maar om een uniek ontwerp te hebben, wordt die pil vergezeld van een ponsgat. De reden is waarschijnlijk dat de verschillende Face ID-componenten ruimte nodig hebben. Apple heeft groots ingezet op gezichtsherkenning en dan moeten er elders concessies worden gedaan. Zoals duidelijk wordt als je naar de foto hierboven kijkt.

Geen schermruimte meer

We zien de indeling van het nieuwe scherm met de verschillende uitsparingen. Of dit er goed uitziet, laten we aan u over. Wie met het eerdere nieuws had gerekend op een minder belemmerende inkeping zal teleurgesteld zijn. Het scherm van de iPhone 14 krijgt niet veel meer pixels. Al met al nemen de punch-holes bijna evenveel ruimte in als de huidige notch.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel