Verkoop van Samsung Galaxy S21-serie in Zuid-Korea met 30% gestegen


Samsung heeft volgens de eerste verkoopcijfers tot 30% meer exemplaren van de S21-serie verkocht dan de S20 destijds. Op de thuismarkt Zuid-Korea zelfs tot 30% en in het Verenigd Koninkrijk stevent de verkoop af op een record.

Samsung had wat goed te maken met de Galaxy S21-serie bestaande uit de S21, S21+ en de S21 Ultra. De verkoop van de S20 deed het inderdaad niet zo goed. Volgens schattingen lag de verkoop 30% lager dan die van de S10. Dit dwong Samsung om met een betaalbaarder model te komen; de S20 FE

Samsung Galaxy S21 Ultra BTS
De S21 Ultra doet het bijzonder goed in het Verenigd Koninkrijk

Die deed het opmerkelijk goed en Samsung leek te leren van dit experiment. Na jaren van hogere prijzen ging de instap S21 in prijs omlaag. Consumenten lijken die prijsverlaging te waarderen; van alle S21-modellen was het instapmodel S21 goed voor 40%. De S21 Ultra is goed voor 36% van de verkopen met een magere 24% voor de wat onzichtbare S21+. Deze laatste verschilt nauwelijks van het instapmodel S21 behalve het formaat.

Recordaantal voorbestellingen

Of Samsung hiermee zijn verkooprecord gaat breken is nog te vroeg om te zeggen. Het jaar is nog lang en er kan nog veel veranderen. Wat de Britse markt betreft, heeft Samsung al een record gevestigd. Nooit eerder verkocht het tijdens de voorverkoop zoveel S21-modellen. Opvallend is dat het dure S21 Ultra goed was voor de helft van alle voorbestellingen. Hoeveel orders Samsung precies heeft verkocht, wordt niet gemeld, dus het is moeilijk te controleren en te vergelijken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel