Volgende Apple iPhone SE krijgt mogelijk OLED-scherm


Het is twee jaar geleden dat Apple een nieuwe iPhone SE aankondigde. Die tijd zit precies tussen de iPhone SE en zijn voorganger in. Voor de nieuwe iPhone SE is Apple momenteel op zoek naar een nieuw scherm. Naar verluidt is Apple geïnteresseerd in OLED-panelen.

De iPhone SE (2022) moet het nog steeds doen met een gedateerd uiterlijk, een piepklein 4,7-inch scherm en vooral een ouderwets LCD-scherm. Deze schermtechnologie maakt gebruik van achtergrondverlichting, wat betekent dat het contrast niet erg hoog is. De pixels van een OLED-paneel stralen zelf licht uit, waardoor het op bijna alle gebieden superieur is.

Apple iPhone OLED vs LCD
OLED aan de linkerkant, LCD aan de rechterkant

Apple gebruikt OLED in iPhones sinds 2017 en in 2024 lijken ze volledig te zijn overgestapt op OLED. Van welk bedrijf Apple de schermen koopt is nog onbekend, maar naar verluidt overweegt Apple panelen van Samsung Display, BOE en Tianma. Het is niet uitgesloten dat Apple uiteindelijk voor een combinatie zal kiezen, mogelijk om risico's te spreiden.

iPhone SE 4: ander ontwerp

Naast een OLED-scherm verschilt een nieuwe iPhone SE op nog een cruciale manier. Het ontwerp zal gebaseerd zijn op de toekomstige iPhone 16. Hiermee verdwijnt de meest compacte iPhone uit het assortiment en zullen fans van ultracompacte iPhones uiteindelijk moeten wennen aan iets groters.

Apple iPhone SE 4 render gemaakt door @MajinBuOfficial.
Zo zou de iPhone SE 4 eruit kunnen zien

De lanceerdatum voor een nieuwe iPhone SE staat nog niet vast. Dat zou in 2024 kunnen gebeuren, maar het kan niet worden uitgesloten dat het wordt uitgesteld tot 2025. Eerst moeten we wachten op de lancering van de Apple iPhone 16.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone SE 4 verkrijgbaar is

Via: 1, 2
Afbeelding: Dexter Liew (Quora)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel