Samsung Galaxy S24 Ultra heeft beste telefoonscherm volgens DxOMark


De lijst "Beste scherm in een telefoon" heeft een nieuwe nummer één. Volgens een uitgebreide test van DxOMark heeft de Samsung Galaxy S24 Ultra momenteel het beste scherm dat je in een telefoon kunt vinden.

Afgelopen oktober 2023 kende DxOMark de titel toe aan de Pixel 8 en 8 Pro. Nu, een paar maanden later, gaat de trofee naar Samsung. Het is met name de Galaxy S24 Ultra die zeer goed scoort in de displaytest van DxOMark.

DxOMark Top Smartphone Display Score January 2024
Nieuwe leider voor 'Beste telefoonscherm'

Vooral de leesbaarheid van het scherm buitenshuis wordt geprezen. Dit is waarschijnlijk te danken aan het Gorilla Glass Armor, dat reflectie voorkomt. De S24 Ultra is de eerste, en op het moment van schrijven de enige, die dat type glas gebruikt.

DxOMark toont een afbeelding waarin het verschil met de S23 Ultra, iPhone 15 Pro Max en Pixel 8 Pro duidelijk te zien is.

Leesbaarheidstest van het beeldscherm van de Samsung Galaxy S24 Ultra zoals getest door DxOMark.
Van links naar rechts: Galaxy S24 Ultra, Galaxy S23 Ultra, iPhone 15 Pro Max en Pixel 8 Pro

Gedeelde tweede plaats

De Galaxy S24+ en de gewone S24 scoren ook goed en delen momenteel de tweede plaats met de Pixel 8 en 8 Pro.

Als Samsung volgend jaar nog beter wil scoren, moet het iets doen aan de helderheid van video's in het donker. Volgens DxOMark is deze een beetje te helder. Dit geldt voor alle S24-modellen.

Camera niet in top 10

Naast schermen test DxOMark ook camera's. Interessant is dat de Samsung Galaxy S24 Ultra niet in de top 10 voorkomt. Het toestel neemt plek 18 in. Tot overmaat van ramp is dit de hoogste notering voor een Samsung telefoon. De beste camera is te vinden in de Huawei Mate 60 Pro+.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel