HMD brengt in de zomer van 2024 vier nieuwe telefoons uit, waaronder een Barbie-telef


HMD heeft tijdens MWC vier nieuwe telefoons aangekondigd, ook onder eigen naam. Welke dat precies zijn, hoe ze eruit zien en hoe ze gaan heten, weten we nog niet. De telefoons worden pas in de zomer van 2024 onthuld. In ieder geval zal er eentje draaien om het personage Barbie, de pop van Mattel.

HMD is de eerste in een hopelijk lange lijst van aankondigingen rond het Mobile World Congress van dit jaar, dat weer plaatsvindt in Barcelona. Je kent het bedrijf misschien als de maker van Nokia-telefoons, maar het is ook van plan om onder eigen naam telefoons uit te brengen.

HMD-telefoons aangekondigd tijdens MWC 2024
HMD's 4 gecamoufleerde telefoons

HMD heeft alleen de bovenstaande zwaar gecamoufleerde afbeelding gedeeld. De linkerfoto is de Barbie-telefoon. HMD werkte hiervoor samen met Mattel, de bedenker en maker van de beroemde pop.

Barbie telefoon

De Barbie-telefoon wordt ontworpen als een Flip Phone en doet sterk denken aan de bestaande roze Nokia 2660 Flip. Verwacht geen high-end toestel; volgens HMD is de Barbie telefoon ideaal voor digitale detox.

HMD Barbie Phone by Mattel

De gele telefoon wordt een remake van de bekende Nokia, mogelijk de 8110 4G, ook wel bekend als de "Banana Phone". De andere twee telefoons komen mogelijk uit onder de naam HMD, waardoor ze de eerste zogenaamde HMD-originals worden.

Zelf scherm vervangen

Voor de meest rechtse telefoon zal het eenvoudig zijn om zelf het scherm te vervangen. Of andere onderdelen van het toestel ook gerepareerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij Fairphones het geval is, moet deze zomer blijken als er meer bekend wordt.

HMD Fusion

HMD heeft ook nagedacht over wat de verdere toekomst zou moeten brengen. Het wil iedereen in staat stellen om telefoons te maken in welke vorm dan ook. Hiervoor heeft HMD een ontwikkeltoolkit uitgebracht. Het kloppende hart is de HMD Fusion computing core. Anderen kunnen dan "slimme outfits" maken die de buitenkant van het apparaat vormen.

HMD Global Project Fusion
Ontwerp je eigen telefoon met HMD Fusion

Een intelligente outfit kan een traditioneel ontworpen telefoon zijn, een barcodescanner en alles daartussenin. Hardware is verbonden door heldere "pogo pins" en draait Android 14, wat doet denken aan Project Ara. Dit stelde gebruikers ook in staat om telefoons modulair samen te stellen, maar strandde uiteindelijk in de ontwerpfase.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel