Xiaomi brengt 3 nieuwe smartwatches uit, vanaf €69


Tijdens het MWC persevenement heeft Xiaomi een trio nieuwe wearables onthuld. Deze nieuwe smartwatches beginnen bij €69 voor de Smart Band 8 Pro en gaan tot €199 voor de meest uitgebreide, de Watch 2 met Google's Wear OS.

Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 en Xiaomi Watch 2 aangekondigd tijdens MWC 2024

De naam doet het misschien niet vermoeden, maar de eenvoudigste van het aangekondigde trio smartwatches is de Xiaomi Smart Band 8 Pro. Deze rechthoekige smartwatch is compatibel met Xiaomi's Mi Fitness app.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Gorilla Glass beschermt het scherm, dat van hoek tot hoek 1,74 inch meet, beelden 60x per seconde vernieuwt en 600 nits helder is.

Belangrijkste kenmerken Xiaomi Smart Band 8 Pro

Er zijn banden van TPU, leer, stof en Milanees en het horloge is 5ATM waterdicht. Volgens Xiaomi gaat de batterij 14 dagen mee en kost hij slechts 69 euro. Het apparaat is een goedkoop alternatief voor een fitnesstracker omdat het maar liefst 150 sporten herkent en kan bijhouden.

Xiaomi Watch S3

Voor 149 euro kun je ook de Xiaomi Watch S3 krijgen. Dit horloge heeft een rond display. De gebruiker kan de bezel rond het scherm vervangen. De wijzerplaat past zich hier zelfs aan aan. Opladen is pas na 15 dagen nodig, want zo lang gaat de batterij mee.

Belangrijkste kenmerken Xiaomi Watch S3

De Watch S3 heeft een 1,43-inch AMOLED-scherm en je kunt er mee bellen via Bluetooth. Het horloge heeft sensoren om de hartslag, slaap en Sp02 te meten.

Xiaomi Watch 2

De Xiaomi Watch 2 is de enige smartwatch die Xiaomi heeft uitgebracht met Google's Wear OS. Hierdoor heb je toegang tot veel apps. De Watch 2 wordt aangedreven door een 4nm Snapdragon W5+ Gen 1 processor en een nog nauwkeurigere hartslagsensor.

Belangrijkste kenmerken Xiaomi Watch 2

De batterij gaat 65 uur mee op één lading. De prijzen beginnen vanaf 199 euro, hoewel er in de beginfase een lagere prijs lijkt te zijn. Alle horloges zijn op het moment van aankondiging per direct verkrijgbaar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel