Eerste render van Samsung Galaxy Z Fold 6 verschenen

In plaats van eerdere geruchten, ziet er niet heel anders uit


De lancering van de Fold 6 is nog ver weg, maar er zijn al renders van het nieuwe toestel bekend. En terwijl we eerder een aanzienlijk breder toestel verwachtten, lijkt het er nu op dat de nieuwe Fold grotendeels bij zijn voorganger blijft. Maar deze keer is hij wel platter.

Wie de renders hieronder bekijkt, merkt meteen hoe hoekig de Fold 6 is. De platte zijkanten en de minimale kromming van de hoeken. En de verhoudingen van het toestel lijken veel op die van de Fold 5.

Render van uitgevouwen Samsung Galaxy Z Fold 6 door Smartprix.
Eerste render van de Fold 6

Als je naar de afmetingen kijkt, lijkt het erop dat er veel veranderd is. De Fold 6 is slechts 2,6 millimeter breder en 1,4 millimeter korter. Dat is niet fundamenteel anders, maar elk klein beetje dat het toestel bruikbaarder maakt in opgevouwen toestand is mooi meegenomen.

Ontvang een e-mail wanneer de Samsung Galaxy Z Fold 6 verkrijgbaar is

Niet veel breder

Uitgevouwen is het apparaat 6,1 millimeter dik. Dit doet ons geloven dat het apparaat in opgevouwen toestand niet veel dunner is dan de Fold 5. Eerdere geruchten suggereerden dat de Samsung Fold 6 veel dunner en breder zou zijn, iets wat niet blijkt uit deze renders en informatie.

5K render van Samsung Galaxy Z Fold 6 in zwart

Naast wat kleine aanpassingen lijkt Samsung niet veel wijzigingen aan te brengen in het ontwerp. Toch heeft Samsung misschien wat verrassingen in petto op het gebied van hardware. Misschien Gorilla Glass Armor voor het display om reflectie te verminderen en een aangepaste versie van Qualcomm's krachtigste chipset van dit moment: de Snapdragon 8 Gen 3.

Galaxy AI

Samsung brengt mogelijk ook innovatie op het softwarefront in de vorm van Galaxy AI. Tegen de tijd dat de Z Fold 6 wordt aangekondigd, kan deze misschien nog wel meer dan de S24-serie.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel