Deze huidige Xiaomi-telefoons krijgen HyperOS

Nieuwe HyperOS komt met een aantal interessante AI-functies


Xiaomi heeft tijdens MWC zijn nieuwe besturingssysteem HyperOS uitgelegd. Alle nieuwe telefoons worden er vanaf nu mee uitgerust, maar sommige bestaande telefoons krijgen ook een update. Ben je benieuwd welke? We zetten ze hier op een rij.

HyperOS is de naam van Xiaomi's interface voor Android, ter vervanging van MIUI. Het is bedoeld voor smartphones, tablets en wearables zoals smartwatches. Het nieuwe OS zal worden gebruikt voor toekomstige telefoons, waaronder de Xiaomi 14 en 14 Ultra.

Xiaomi HyperOS release schedule

HyperOS komt ook naar deze smartphones als een aparte update ergens in de eerste helft van 2024:

Volgens Xiaomi heeft het bedrijf zeven jaar gewerkt aan HyperOS en zou het uiteindelijk moeten draaien op telefoons, IoT-apparaten en zelfs auto's zoals de onlangs aangekondigde SU7. Het OS is enkele GB's kleiner, waardoor er meer ruimte overblijft voor je content.

Xiaomi HyperOS Visuele Identiteit
HyperOS heeft een nieuwe visuele identiteit

Xiaomi belooft ook dat HyperOS sneller is met minder latentie voor alledaagse activiteiten. Xiaomi heeft zich voor de interface laten inspireren door de natuur, met elementen die lijken op glas, zachte kleuren en met veel rondingen. Het lijkt echter nog steeds een beetje op MIUI, maar minder over de top.

AI-apps

HyperOS heeft standaard een aantal AI-functies, waaronder 'AI photo search', waarbij je foto's in je fotobibliotheek kunt zoeken aan de hand van tekst. Een andere interessante app is 'AI Portrait'. Deze app gebruikt bestaande selfies en verandert je in een digitale versie. Door een locatie in te voeren, probeert het een portretfoto van je te maken op die plek.

Xiaomi HyperOS AI Portrait demonstratie
AI Portret maakt portretten van je op basis van tekst

Maak een portret van jezelf op een kerstfeest zonder er ooit bij te zijn. De gemaakte foto's krijgen een watermerk om verwarring te voorkomen.

AI Uitbreiding

AI Expansion' is een andere app die lijkt op de Galaxy AI van Samsung. Waar Samsung de mogelijkheden van AI gebruikt om foto's te draaien zonder ze te vervormen, gebruikt Xiaomi het om foto's groter te maken dan ze oorspronkelijk waren.

Xiaomi HyperOS AI Expansion
AI-uitbreiding in actie

Ook hier is de resulterende afbeelding voorzien van een watermerk met de tekst "Gegenereerd door AI". Wie als eerste wil profiteren van deze apps, moet kiezen voor de Xiaomi 14 of 14 Ultra, die worden geleverd met HyperOS. Of je moet wachten tot ergens in de eerste helft van 2024 voordat HyperOS naar bestaande Xiaomi-telefoons komt.


Prijsvergelijker Xiaomi 14
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
12 GB/512 GB White
€ 756,00 € 756,00   Bekijk
Coolblue
12 GB/512 GB Black
€ 1.099,00 € 1.099,00   Bekijk
MediaMarkt
12 GB/512 GB Black
€ 1.099,00 € 1.099,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi 14


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel