Onleaks tonen dikkere Samsung Galaxy Z Flip 6, mogelijk vanwege grotere batterij


Onleaks heeft als eerste renders van de nog aan te kondigen Samsung Galaxy Z Flip 6 laten zien. Op het eerste gezicht lijkt het toestel niet veel te verschillen, behalve de iets dikkere behuizing. Betekent dit dat de Flip 6 een grotere batterij krijgt?

De Galaxy Flip is de meest betaalbare opvouwbare smartphone van Samsung. Het is echter maar wat je goedkoop noemt. De vanafprijs van een nieuwe Flip ligt nog steeds boven de psychologische duizend euro-grens. Toch is het de Flip die we in het dagelijks leven het meest tegenkomen. Voor de Flip 6 heeft Samsung mogelijk een verrassing in petto.

Samsung Galaxy Z Flip 6 render van @onleaks zoals getoond door Smartprix.
De eerste render van Flip 6 is verschenen

Renders van het nieuwe opvouwbare toestel verschenen op Smartprix en zijn gemaakt door @onleaks. De renders lijken erg op de bestaande Z Flip 5 totdat we de afmetingen vergelijken.

Dikkere behuizing = grotere batterij?

De Galaxy Z Flip 6 belooft 0,5 millimeter dikker te zijn. De belangrijkste reden waarom fabrikanten telefoons dikker maken is om ruimte te vinden voor een grotere batterij. De batterij in de Flip 5 heeft momenteel een capaciteit van 3.700 mAh.

Samsung Galaxy Z Flip6 render van binnen en buiten
De Flip6 heeft niet veel uiterlijke verschillen

Bijna alle Flip modellen hebben een wat problematische batterijduur. Het is moeilijk om veel langer dan een dag uit de batterij te persen. Een grotere batterij is daarom zeer welkom. Laten we hopen dat Samsung een manier heeft gevonden voor tenminste een 4000 mAh batterij.

Vroeger dan gewoonlijk gelanceerd

Veel andere verschillen kunnen we niet ontdekken. Aan de buitenkant zitten nog steeds twee camera's in de hoek; het scherm van de cover meet 3,4 inch, terwijl het scherm aan de binnenkant 6,7 inch blijft. De locatie van de knoppen, vingerafdrukscanner en poorten lijken allemaal op dezelfde plek te zitten.

Samsung Flip6 renders voorzijde
Verander nooit een winnend team

Mogelijk zien we de Samsung Galaxy Z Flip 6 eerder dan gebruikelijk. Er gaan geruchten dat de volgende Galaxy Unpacked al in juli zal plaatsvinden, gelijktijdig met de start van de Olympische Zomerspelen in Parijs. Dat sportevenement staat gepland voor 26 juli.

Ontvang een e-mail wanneer de Samsung Galaxy Z Flip 6 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel