Xiaomi 13T

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Xiaomi 13T in het nieuws

ts Tweet Daniel In Hd Update Policy Xiaomi 13T

Xiaomi belooft 4 Android-upgrades voor 13T en 13T Pro

Telefoonnieuws ·

Xiaomi meldt dat het de aankomende 13T en 13T vier jaar Android en vijf jaar beveiligingsupdates zal geven. Dat is een jaar langer dan het vorige vlaggenschip. Beide telefoons worden op 26 september in Berlijn verwacht.

Het nieuws werd gebracht door Daniel Desjarlais, Comms Director van Xiaomi, op X/Twitter. Voor de Xiaomi 13 en 13 Pro heeft Xiaomi 3 Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates uitgebracht.

Dit brengt Xiaomi een beetje meer in lijn met andere fabrikanten. Samsung belooft ook vier grote Android-upgrades op veel modellen en Google belooft zelfs vijf jaar voor zijn Pixel-serie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung belooft Xiaomi deze lange ondersteuningsduur alleen voor zijn vlaggenschepen. De goedkopere modellen van Xiaomi vallen voorlopig buiten de boot.

Android 13 t/m 17

Xiaomi zal de Xiaomi 13T en 13T Pro aankondigen tijdens een evenement in Berlijn op 26 september 2023. Beide telefoons krijgen Leica-camera's en een MediaTek-processor. Het toestel zal naar verwachting uitkomen met Android 13, ondanks dat Android 14 al over een maand gepland staat. Android 14 zal dus de eerste update zijn, tot en met Android 17.


ts Xiaomi 13T Series Leica

Xiaomi kondigt Europese lanceerdatum 13T-serie aan

Telefoonnieuws ·

Xiaomi maakt zich op voor de Europese lancering van de Xiaomi 13T serie. De serie moet Xiaomi's antwoord worden op de Apple iPhone 15 line-up die een paar weken eerder wordt aangekondigd.

Het evenement vindt plaats op 26 september om 14:00 CEST in Berlijn. De Xiaomi 13T-serie zal in eerste instantie uit 2 modellen bestaan: de 13T en de 13T Pro. Of er later nog een 13T Lite en 13T Ultra bijkomen, zoals vorig jaar, is nog niet bekend.

Xiaomi 13T Series Launch

Xiaomi werkt dit jaar voor beide telefoons weer samen met Leica om functies aan de camera's toe te voegen. Welke verschillen de telefoons hebben is nog een beetje onduidelijk. Volgens de eerste geruchten hebben ze allebei een vloeiend 144Hz scherm met een hoge helderheid van 2600 nits, een set 50MP camera's en een royale 5000mAh batterij.

13T specificaties

Xiaomi heeft naar verluidt zijn oog laten vallen op een MediaTek-processor voor beide telefoons, hoewel er verschillende modellen gebruikt zouden worden. De verwachte prijzen zijn 649 euro voor de Xiaomi 13T en 999 euro voor de 13T Pro. Beide telefoons zullen vermoedelijk snel na de aankondiging in de winkels liggen.


Vragen en antwoorden over de Xiaomi 13T