Xiaomi belooft 4 Android-upgrades voor 13T en 13T Pro


Xiaomi meldt dat het de aankomende 13T en 13T vier jaar Android en vijf jaar beveiligingsupdates zal geven. Dat is een jaar langer dan het vorige vlaggenschip. Beide telefoons worden op 26 september in Berlijn verwacht.

Het nieuws werd gebracht door Daniel Desjarlais, Comms Director van Xiaomi, op X/Twitter. Voor de Xiaomi 13 en 13 Pro heeft Xiaomi 3 Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates uitgebracht.

Dit brengt Xiaomi een beetje meer in lijn met andere fabrikanten. Samsung belooft ook vier grote Android-upgrades op veel modellen en Google belooft zelfs vijf jaar voor zijn Pixel-serie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung belooft Xiaomi deze lange ondersteuningsduur alleen voor zijn vlaggenschepen. De goedkopere modellen van Xiaomi vallen voorlopig buiten de boot.

Android 13 t/m 17

Xiaomi zal de Xiaomi 13T en 13T Pro aankondigen tijdens een evenement in Berlijn op 26 september 2023. Beide telefoons krijgen Leica-camera's en een MediaTek-processor. Het toestel zal naar verwachting uitkomen met Android 13, ondanks dat Android 14 al over een maand gepland staat. Android 14 zal dus de eerste update zijn, tot en met Android 17.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel