Samsung presenteert Galaxy A54 met 2-daagse batterijduur


Samsung heeft vandaag de Galaxy A54 5G aangekondigd met een batterijduur van twee dagen en een camera met verbeterde videostabilisatie. Het model belooft het best verkochte model van 2023 te worden, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Een van de best verkochte Galaxy-telefoons van 2022 was de Galaxy A53 5G. En het jaar daarvoor was het zijn voorganger. Niet verwonderlijk dus dat we hoge verwachtingen hebben van deze nieuwe A54 5G. Volgens Samsung is dat terecht omdat het toestel aanzienlijk verbeterde camerafuncties met zich meebrengt.

Samsung Galaxy A54 5G pronkt met zijn nieuwe kleuren.
Vier nieuwe kleuren voor de Galaxy A54

Te beginnen met betere videostabilisatie. Net als zijn voorganger heeft de A54 optische beeldstabilisatie (OIS), maar omdat Samsung aan de digitale stabilisatie (VDIS) heeft gesleuteld, is deze toch verbeterd. Ongewenste bewegingen behoren daardoor tot het verleden. Ook de nachtmodus is verbeterd door toepassing van AI-functionaliteit. En scherpe selfies lijken gegarandeerd door de hoge 32MP selfiecamera.

Twee dagen batterijduur

De ingebouwde batterij zou volgens Samsung tot twee dagen mee moeten gaan. Niet slecht, gezien het feit dat de A54 een groot 6,4-inch scherm heeft met een vloeiende 120Hz weergave. Niet alleen de batterij moet langer meegaan, maar ook het toestel zelf. Daarnaast belooft Samsung vier generaties Android-updates en tot vijf jaar beveiligingsupdates. Zo blijft het toestel ook lang veilig.

Vier kleuren, twee geheugenversies, tijdelijk dezelfde prijs

Verwacht dat de Galaxy A54 5G in vier verschillende kleuren in de winkels ligt; Awesome Lime, Awesome Graphite, Awesome Violet en Awesome White. In sommige Europese landen gaat het toestel meteen in de verkoop voor een vanafprijs van 489 euro. Je krijgt dan het model met 128GB aan ingebouwde opslag. Een versie met 256GB opslag en 8GB RAM is ook beschikbaar voor 519 euro. Daarnaast biedt Samsung een actie aan waarbij je 30 euro terug kunt krijgen voor het 256GB-model.

.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel