Samsung Galaxy S23-serie kampt met verschillende kinderziektes


De laatste dagen druppelen er steeds meer berichten binnen over de Galaxy S23-serie, en dan hebben we het niet over positieve berichten. Het ene na het andere probleem dient zich aan voor Samsung's vlaggenschipserie. Wat is er aan de hand?

Samsung kondigde op 1 februari de Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra aan. Alle drie de toestellen liggen ook al geruime tijd in de winkels. Dit jaar richt Samsung zich op betere prestaties door de Snapdragon-processor van concurrent Qualcomm over te nemen. Maar deze overgang verloopt niet zonder problemen, zo blijkt.

Samsung Galaxy S23 series billboard.
Lancering S23-serie niet zonder hobbels

Want verschillende gebruikers klagen over wat inmiddels bekend staat als Scrolll Jitter. Daarmee bedoelen we de animatie die je ziet bij het scrollen door een lijst. Volgens sommige gebruikers ziet het er schokkerig uit, zoals te zien is in deze Reddit post. Niet elke gebruiker meldt echter hetzelfde probleem, dus het is nog onduidelijk of het aan de S23 zelf ligt.

Software-update

Je zou verwachten dat een telefoonscherm met een hoog 120Hz beeldscherm een simpele animatie soepel verwerkt. Toch blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Zo is ook de App Store van Samsung niet immuun voor dit probleem. We hopen dat dit een software probleem is en niet hardware gerelateerd. Problemen met dat laatste zijn niet te verhelpen, terwijl softwareproblemen met een update verholpen kunnen worden.

Vage foto's

Een tweede probleem waar sommige S23-telefoons last van hebben is de camera. Opnieuw komen S23 en S23+ bezitters massaal naar Reddit om te klagen. Dit keer over ovaalvormige onscherpe gebieden in foto's. Het probleem zou zich consequent voordoen, wat doet vermoeden dat het met de hardware te maken heeft.

Foto met Samsung Galaxy S23 toont enkele onscherpe gebieden.
Onscherpe gebieden in foto's genomen met S23

Het probleem doet zich niet bij alle toestellen voor, dus dit kan worden beperkt tot een slechte batch. Zoals op verschillende forums is gemeld, lijken de getroffenen in aanmerking te komen voor een vervanging of reparatie. Al met al een slechte start voor de serie. Een die geen last lijkt te hebben van dit probleem is de S23 Ultra.

S Pen bug

Toch komt zelfs de S23 Ultra er niet ongeschonden vanaf. Kort na de lancering meldden gebruikers dat ze geen verbinding konden maken met de S Pen. Daardoor kon de pen niet worden gebruikt als afstandsbediening. Gelukkig heeft Samsung dit probleem snel onderkend en opgelost met een nu uitgebrachte software-update.

Hopelijk kan de rest van de bovenstaande problemen ook verholpen worden, vooral voor de gebruikers die er last van hebben. De toestellen zijn al duur genoeg, dus dan heb je liever geen extra problemen.

Afbeelding:Notebookcheck


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel