Niets kondigt evenement aan voor 23 maart; mogelijk voor Niets Telefoon


Nothing, het bedrijf van de mede-oprichter van OnePlus, heeft een aftelklok op zijn website geplaatst. Die loopt af op 23 maart om 14 GMT. Mogelijk zien we dan de eerste telefoon van het relatief jonge bedrijf.

Op dit moment heeft Nothing slechts 1 product aangekondigd; genaamd "ear (1)". Een set van echte draadloze oordopjes met een opvallende transparante behuizing en met een betaalbare prijs. Het gerucht gaat dat Nothing ook werkt aan een eigen mobiele telefoon. Deze zou afgelopen MWC zijn gedemonstreerd aan partners. Een foto ervan werd gepubliceerd door Evan Blass

demonstratie niets-telefoon
Mogelijk wordt hier de Nothing Phone gedemonstreerd

Het feit dat het toestel wordt gedemonstreerd aan de CEO van Qualcomm lijkt de bevestiging dat er een Snapdragon-processor in zal worden gebruikt. Op de website van Nothing staat ook het logo van Snapdragon, dus die voorspelling is makkelijk te maken. Het is nog onbekend hoe de Nothing Phone zich zal onderscheiden. Wij denken dat een transparante behuizing niet genoeg zal zijn.

Oprichter Carl Pei

De Chinees-Zweedse Carl Pei richtte Nothing op nadat hij OnePlus verliet. Hij richtte dat bedrijf in 2013 op samen met Pete Lau. Nothing haalde onlangs vele miljoenen op bij investeerders, meer dan genoeg om een eigen smartphone te ontwikkelen. Of die op 23 maart ook daadwerkelijk gelanceerd zal worden, valt nog te bezien.



Praat mee over dit artikel