Samsung introduceert budgetvriendelijke Galaxy A24 in Vietnam


Samsung heeft de goedkope Galaxy A24 aangekondigd. Maar voorlopig alleen in Vietnam. Daar verscheen het toestel op hun lokale website zonder persbericht. Wanneer de rest van de wereld het toestel ontvangt is nog onbekend, maar een wereldwijde release lijkt onvermijdelijk.

De Galaxy A24 belooft een low-end 4G-telefoon te worden met een navenant laag prijskaartje. Het toestel zal ongetwijfeld ook buiten Vietnam worden uitgebracht. Daarnaast wordt hoogstwaarschijnlijk ook een 5G-versie van het toestel verwacht, genaamd de Galaxy A24 5G.

Nieuw aangekondigde Samsung Galaxy A24 in alle beschikbare kleuren waaronder Vampire Black en Lime Gree.
De nieuwe Galaxy A24 omvat Vampire Black en Lime Green

De Samsung Galaxy A24 heeft een iets kleiner 6,5-inch scherm, maar met een iets hogere resolutie van 2340 bij 1080 pixels in vergelijking met de Galaxy A23 van vorig jaar. Bovendien hebben die pixels een maximale helderheid van 1000 nits, wat erg helder is in deze categorie. Dat maakt het bekijken van dit scherm op klaarlichte dag veel gemakkelijker. De A24 krijgt dit keer niet vier maar drie camera's op de achterkant; een 50MP primaire camera, 5MP ultra-groothoek en een 2MP macrocamera. Daarnaast vinden we een 13MP selfiecamera met een f/2.2 lens die in een inkeping aan de bovenkant van het scherm zit.

Galaxy A24 specificaties

Samsung rust het toestel uit met een naamloze achtkernige processor op maximaal 2,2GHz, mogelijk de MediaTek Helio G99. De batterij heeft een capaciteit van 5000mAh, en snelladen is mogelijk met maximaal 25W. Maar alleen bedraad. Je kunt handig je koptelefoon aansluiten dankzij de aanwezige 3,5mm audio-aansluiting. Deze poort ontbreekt tegenwoordig vaak op telefoons.

Samsung Galaxy A24 cameraspecificaties

Beschikbaarheid en prijs van de Samsung A24

Verwacht dat het toestel binnenkort op de markt komt, waarna de Galaxy A24 5G mogelijk later volgt. Welke prijzen deze telefoons zullen krijgen is niet bekend. De A24 zal onder meer verkrijgbaar zijn in Vampire Black en Lime Green.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel