Opgedoken batterijcapaciteit Google Pixel Watch hint op dagelijks opladen


Er lekt steeds meer informatie uit over Google's aankomende Pixel Watch. Het horloge is zelfs al in levenden lijve gespot en nu duiken er ook specificaties op. Over de batterij bijvoorbeeld, specifiek de capaciteit.

De ronde Google Pixel Watch meet 40 bij 40 millimeter en is daarmee qua grootte vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Watch 4. Deze laatste heeft een 247mAh batterij. De Pixel Watch zou volgens dit gerucht een 300mAh batterij hebben. De batterijduur van de Samsung is ongeveer 24 uur en het is waarschijnlijk dat Google hier ook op mikt.

Google Pixel Watch om pols
De Pixel Watch in het echt gespot

Je zult je Pixel-horloge dus elke avond aan de lader moeten leggen. Hoe Google dit wil gaan doen is nog onduidelijk. Een eerder opgedoken foto toonde een speciale connector, maar wij denken eerder dat Google zal kiezen voor draadloos opladen, net als elke andere smartwatchfabrikant.

Exynos W920, Wear OS 3 en esim

Google's horloge zal veel technologie en software delen met de eerder genoemde Galaxy Watch 4. Zo zal de Google Pixel Watch hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van dezelfde Exynos W chipset en ook Google's Wear OS 3 software draaien. Het is mogelijk dat Google's horloge ook een ingebouwde esim zal bevatten, zodat het niet per se verbonden hoeft te zijn met een telefoon. Hoewel dit niet uniek is, biedt Samsung dergelijke 4G-varianten van de Watch 4 ook aan.

Fitbit-integratie

Vermoedelijk wil Google zich onderscheiden met de strakke Fitbit-integratie. Google nam onlangs Fitbit over, dat gespecialiseerd is in fitnessfuncties en aanverwante hardware. Screenshots van de Google Watch toonden het Fitbit-logo op het homescreen.

Google I/O 2022
Google I/O 2022 wordt online uitgezonden

Aankondiging van de Pixel Watch

Het is goed mogelijk dat Google op 11 mei 2022 de Pixel Watch aankondigt. Dat is wanneer het bedrijf uit Mountain View zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O houdt. Ondanks dat het daar vaak over software gaat, verrast het bedrijf ook af en toe met nieuwe hardware. Zo behoort de komst van de Pixel 6a tijdens I/O 2022 ook tot de mogelijkheden.

Via: 9to5google
Foto: u/tagtech414


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel