Google Pixel Watch

Geef je mening en win €50
Volgend kwartaal verwacht
Google Pixel Watch

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Watch in het nieuws

Google Pixel Watch Promo

Google toont Pixel Watch, verwacht in herfst 2022

Smartwatchnieuws ·

Google heeft de Pixel Watch aan het publiek getoond tijdens het ontwikkelaarsevenement Google I/O. Het horloge wordt verwacht in de herfst van 2022, maar Google introduceerde het vandaag.

De Pixel Watch krijgt een rond glazen display met een draaibare en haptische kroon. De bandjes zijn verwisselbaar en passen naadloos in de behuizing. Met de Pixel Watch mikt Google vooral op stand-alone gebruik, waarbij geen telefoon gekoppeld hoeft te worden.

Het horloge heeft spraakbediening met ondersteuning voor Google Assistant, Google Maps en Google Home. Zoals verwacht is er een diepe integratie met Fitbit, wat betekent dat het horloge de nodige fitnessfuncties heeft. Daarnaast draait het horloge op Wear OS met soepelere navigatie en slimme meldingen. En dankzij de nieuwe Google Wallet kun je onderweg betalingen doen zonder je portemonnee in je zak te hebben.

Pixel Watch prijs en beschikbaarheid

Hoeveel de Google Pixel Watch gaat kosten en welke edities is nog onbekend. Google zal daar ongetwijfeld meer over onthullen als hij in de herfst van 2022 officieel wordt aangekondigd.


Pixel Watch rood dit

Opgedoken batterijcapaciteit Google Pixel Watch hint op dagelijks opladen

Geruchten ·

Er lekt steeds meer informatie uit over Google's aankomende Pixel Watch. Het horloge is zelfs al in levenden lijve gespot en nu duiken er ook specificaties op. Over de batterij bijvoorbeeld, specifiek de capaciteit.

De ronde Google Pixel Watch meet 40 bij 40 millimeter en is daarmee qua grootte vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Watch 4. Deze laatste heeft een 247mAh batterij. De Pixel Watch zou volgens dit gerucht een 300mAh batterij hebben. De batterijduur van de Samsung is ongeveer 24 uur en het is waarschijnlijk dat Google hier ook op mikt.

Google Pixel Watch om pols
De Pixel Watch in het echt gespot

Je zult je Pixel-horloge dus elke avond aan de lader moeten leggen. Hoe Google dit wil gaan doen is nog onduidelijk. Een eerder opgedoken foto toonde een speciale connector, maar wij denken eerder dat Google zal kiezen voor draadloos opladen, net als elke andere smartwatchfabrikant.

Exynos W920, Wear OS 3 en esim

Google's horloge zal veel technologie en software delen met de eerder genoemde Galaxy Watch 4. Zo zal de Google Pixel Watch hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van dezelfde Exynos W chipset en ook Google's Wear OS 3 software draaien. Het is mogelijk dat Google's horloge ook een ingebouwde esim zal bevatten, zodat het niet per se verbonden hoeft te zijn met een telefoon. Hoewel dit niet uniek is, biedt Samsung dergelijke 4G-varianten van de Watch 4 ook aan.

Fitbit-integratie

Vermoedelijk wil Google zich onderscheiden met de strakke Fitbit-integratie. Google nam onlangs Fitbit over, dat gespecialiseerd is in fitnessfuncties en aanverwante hardware. Screenshots van de Google Watch toonden het Fitbit-logo op het homescreen.

Google I/O 2022
Google I/O 2022 wordt online uitgezonden

Aankondiging van de Pixel Watch

Het is goed mogelijk dat Google op 11 mei 2022 de Pixel Watch aankondigt. Dat is wanneer het bedrijf uit Mountain View zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O houdt. Ondanks dat het daar vaak over software gaat, verrast het bedrijf ook af en toe met nieuwe hardware. Zo behoort de komst van de Pixel 6a tijdens I/O 2022 ook tot de mogelijkheden.

Via: 9to5google
Foto: u/tagtech414


Pixel Watch Android Central

Onaangekondigde Google Pixel Watch gevonden in restaurant

Opmerkelijk ·

Dit verhaal doet ons denken aan de Apple iPhone 4 die in een bar werd gevonden voordat hij werd aangekondigd. Producten moeten worden getest voordat ze worden gelanceerd en het is het beste om dit in de echte wereld te doen. Hetzelfde geldt voor de Pixel Watch die naar verluidt werd achtergelaten in een Amerikaans restaurant.

Beelden van het slimme horloge doken op Android Central. De bron geeft niet aan in welk restaurant of waar deze Pixel Watch precies is gevonden. De foto's komen wel overeen met eerder beeldmateriaal.

Google Pixel Watch voorkant

We kijken naar een rond horloge met een sterk afgerond scherm en een prominente zilveren kroon aan de rechterkant. Het horloge lijkt aangepaste bandjes te krijgen. De achterkant is vrij afgerond en lijkt tal van sensoren te hebben. Naast een kroon lijken er ook 2 fysieke bedieningsknoppen te zijn.

Eigen connector

Het gevonden horloge bevat een connector die mogelijk wordt gebruikt om op te laden. Het is ook mogelijk dat dit een prototype is en dat de uiteindelijke Google Pixel Watch volledig draadloos zal kunnen opladen. Welke software het horloge draait weten we nog niet; het horloge zou niet opstarten. Het is mogelijk dat het op afstand is vergrendeld.

Google Pixel Watch proprietary connectorGoogle Pixel Watch sensors

Verloren horloge wachtte weken op eigenaar om terug te keren

Interessant is dat de bron meldt dat het horloge enkele weken geleden is gevonden, maar dat de eigenaar niet is teruggekeerd om het horloge op te halen. We weten dat de gevonden iPhone 4 destijds tot een rechtszaak heeft geleid, maar blijkbaar vindt Google zijn verloren prototype iets minder belangrijk.


Pixel Watch 91mobiles

Afbeelding toont Google Pixel Watch met Fitbit-integratie

Geruchten ·

Een afbeelding van Google's aankomende Pixel Watch is opgedoken. Naast de datum en tijd toont het ronde klokje ook drie icoontjes waaronder dat van Fitbit. Fitbit werd onlangs overgenomen door Google en lijkt nu een prominente rol te krijgen in Google's aankomende smartwatch.

Verhalen over de Google Pixel Watch doen al jaren de ronde. Het zou een rond display krijgen met een nogal prominente zilveren kroon aan de rechterkant. Nieuwe beelden bereiken ons vandaag via 91mobiles dankzij een artikel van Evan Blass.

Google Pixel Watch Rohan

Naast de datum en tijd zien we een stappenteller en hartslagmeter, maar ook het Fitbit-logo. Dit doet vermoeden dat de Pixel Watch komt met een strakke Fitbit-integratie. Dit bedrijf, inmiddels overgenomen door Google, maakt fitness- en activiteitentrackers die tal van gezondheidsfuncties hebben. Die laatste zullen we waarschijnlijk terugvinden in Google's aankomende horloge.

Google Store

Op het scherm is onderaan ook een witte stip te zien, mogelijk bedoeld voor notificaties. Het ligt voor de hand dat het horloge ook een diepgaande integratie zal hebben met Android en bijbehorende smartphones. Google zelf bereidt intussen een aankondiging voor. Zoals opgemerkt door 9to5Google, heeft Google inmiddels op zijn webshop ruimte gemaakt voor horloges naast de al bestaande telefoons en smart home categorie.


Google Pixel Watch Marketing Fpt

Nieuw marketingmateriaal toont Google Pixel Watch

Geruchten ·

Google werkt volgens geruchten aan een eigen Wear OS 3 horloge; de Pixel Watch. Dankzij een bron hebben we nu nieuw beeldmateriaal, mogelijk de officiële persbeelden. Veel nieuws leren we er echter niet van.

Rond, draaiend onder Wear OS 3 en een lancering in Q1 2022. Alles wat we al wisten. Mede dankzij exact dezelfde bron; Front Page Tech. De officiële naam van het horloge zal zijn; de Google Pixel Watch

Google Pixel Watch officiële persafbeeldingGoogle Pixel Watch officiële persafbeelding
Google Pixel Watch officiële persafbeeldingGoogle Pixel Watch officiële persafbeelding

Google's eigen interpretatie van de Apple Watch zal rond zijn in plaats van vierkant, heeft geen schermranden en draait Watch OS 3 dat mede is ontwikkeld met Samsung. Kijkend naar de screenshots, krijgen we niet veel meer informatie. Het enige wat we zien is een klok en een kaarten-app. Welk voordeel de Pixel Watch heeft ten opzichte van laten we zeggen een Galaxy Watch 4 is dus niet direct bekend.

Pixel Fold niet verwijderd?

Het wachten is op de officiële lancering. Die volgt mogelijk in het eerste kwartaal van 2022. Dezelfde Front Page Tech meldt verder dat geruchten over het schrappen van de Pixel Fold niet waar zijn. Mogelijk zien we daarom naast de onthulling van dit horloge toch een opvouwbare Pixel-telefoon. Wie weet.


Beknopte specificaties van de Google Pixel Watch

Codenaam Google Rohan

Alle Google Pixel Watch specificaties


Alternatieven van de Google Pixel Watch

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 
Google Pixel Watch
 
 Huidig product

Volledige vergelijking Google Pixel Watch en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google Watch