Sony onthult prijzige Xperia 1 V met gestapelde CMOS-sensor


Sony heeft de vijfde iteratie van de Xperia 1 aangekondigd. De Xperia 1 V is de ultieme telefooncamera, barstensvol Sony-technologie maar onbetaalbaar.

Op papier lijkt de Xperia 1 V niet veel te verschillen van zijn voorganger, wat geldt voor bijna elk Xperia 1-model. De sensor van de primaire camera krijgt echter een significante update. Het is de eerste gestapelde CMOS-sensor in een smartphone.

Sony Xperia 1V met achterkant en koptelefoonaansluiting.
Sony's nieuwe Xperia 1V

In combinatie met technologie uit de Alpha-serie levert dit nauwkeurigere kleuren op, vooral bij weinig licht. Verwacht daardoor nog betere portretfoto's. Maar voor alle duidelijkheid: de Xperia 1 Mark 5 is vooral bedoeld voor professionals en mensen die hun brood verdienen met het maken van content.

1,7x grotere camerasensor

De primaire camera heeft nu een resolutie van 52MP, waarvan er 48 effectief worden gebruikt. Dankzij Pixel Binning sla je foto's op met een resolutie van 12MP. Omdat deze "Exmor T for mobile" sensor 1,7x groter is dan zijn voorganger, zijn met name de prestaties bij weinig licht aanzienlijk verbeterd. Sony claimt zelfs dat het dynamisch bereik in de buurt komt van een full-frame camera.

Sony Xperia 1 V camera module close-up.
Dit is de Sony Xperia 1 V

Als je de primaire camera zat bent, kun je altijd overschakelen op de 12MP zoom camera met optische zoom van 85 tot 125mm. Of gebruik de eveneens 12MP grote ultragroothoekcamera met een kijkhoek van 123°. Ideaal voor landschappen en architectuur. Maar je kunt ook de filmregisseur in je loslaten met 4K-video met optische beeldstabilisatie, FlawlessEye, object tracking of oog-autofocus. Zoals altijd heeft Sony alles uit de kast gehaald.

Xperia 1V prijs

Deze eigenzinnige traktatie vol Sony-technologie wordt eind juni verwacht voor een adviesprijs van 1399 euro. Beschikbare kleuren zijn zwart, platina zilver en kaki groen. Als je de Xperia 1M5 vooraf bestelt, krijg je gratis een zwarte WH-1000XM5 met ruisonderdrukking om de pijn te verzachten.

Sony Xperia 1 Mark 5 verkrijgbaar in Zwart, Platina Zilver en Kaki Groen.
Xperia 1V in zwart, platina zilver en kaki groen

Prijsvergelijker Sony Xperia 1 V
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Green
€ 1.399,00 € 1.399,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia 1 V


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel