OnePlus brengt Nord CE 2 Lite 5G als nieuw budgetmodel


Samen met de Nord 2T 5G heeft OnePlus een tweede Nord-telefoon geïntroduceerd: de Nord 2 CE Lite 5G. Het is een verrassende telefoon met een lage prijs, maar heeft toch een aantal premium functies.

OnePlus maakt het ons niet makkelijker. Het begon met het maken van goedkope vlaggenschepen. Die werden elk jaar duurder, waardoor er ruimte ontstond voor de Nord-serie: goedkopere modellen met premium functies. Maar OnePlus wilde ook de onderkant van de markt bedienen en introduceerde de Nord CE. Maar blijkbaar was er nog ruimte, want er is nu de Nord CE Lite-serie.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G hands-on
OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

Volgens OnePlus biedt de Nord CE 2 Lite 5G de absolute basics voor een absolute bodemprijs. Het scherm valt daarbij wel op. Het meet 6,59 inch en heeft een bijzonder hoge verversingssnelheid van 120Hz. Dat is meestal geen kenmerk dat je ziet bij budgettelefoons. Hoewel een adviesprijs van €299 nog steeds niet echt laag genoemd kan worden. Het is echter wel een van de voordeligste OnePlus-telefoons.

Nord CE 2 Lite 5G specificaties

De Nord CE 2 Lite beschikt over 5G dankzij een Snapdragon 695-processor en maakt gebruik van een 5000mAh-batterij. Dat laatste is meer dan genoeg voor een lange batterijduur. Opladen gaat snel dankzij de SuperVOOC snellaadtechnologie die tot 33W kan opladen. Deze Nord CE 2 Lite 5G is, net als andere Nord CE-modellen, de enige OnePlus-telefoon die is voorzien van een 3,5mm hoofdtelefoonpoort.

Verwacht dat de OnePlus Nord CE 2 Lite 5G wordt verkocht voor 299 dollar. Verwacht een release op 24 mei. Beschikbare kleuren zijn Black Dust en Blue Tide.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel