Google Pixel 6 tot 80% sneller dan Pixel 5


De Google Tensor processor. We weten dat hij eraan komt en dat hij de Qualcomm Snapdragon zal opvolgen. Maar hoeveel sneller is hij en waar is hij toe in staat?

Via een webpagina van Carphone Warehouse zouden we een antwoord kunnen krijgen. De pagina is inmiddels offline gehaald maar wij hebben (gelukkig) nog een kopie. Op deze pagina is te lezen dat de Pixel 6 tot 80% sneller is dan de Pixel 5

Google Pixel 6 Tensor chipset
Meer details over de Google Tensor-processor

We lezen ook dat de processor beschikt over On-Device Machine Learning, een aangepaste beeldprocessor, en een Titan M2 beveiligingschip van de volgende generatie. Maar de kop met "80% sneller" is wat ons betreft de belangrijkste, maar wel een die we in perspectief moeten plaatsen.

Tensor vs Snapdragon

Omdat de Google Pixel 5 geen gebruik maakte van de Snapdragon 8xx-serie maar van de midrange 765G. Als we deze chipset vergelijken met de Snapdragon 888+ 5G, momenteel de krachtigste Qualcomm chipset, zien we een 120% betere AnTuTu score en een 95 tot 106% hogere GeekBench score voor de 888+. Met andere woorden; de Tensor is niet sneller dan de krachtigste Snapdragon processor.

Afgezien hiervan heeft Android 12 ook prestatie- en snelheidsverbeteringen. Google is erin geslaagd om de CPU-tijd met 15 tot 22% te verminderen en de opstarttijden van apps zijn verbeterd, vooral van apps die vanuit een notificatie worden gestart. Google zal de Pixel 6 en Pixel 6 Pro op dinsdag 19 oktober aankondigen en dat zal tevens de officiële lancering van Android 12 zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel