Xiaomi 14 eerste die MIUI vervangt door HyperOS


Xiaomi-fans zullen hun geliefde MIUI vanaf 2024 ingeruild zien worden voor een nieuw mobiel platform. Vanaf dan zal Xiaomi geleidelijk overstappen op HyperOS. Niet elk Xiaomi-apparaat zal echter dit nieuwe mobiele besturingssysteem krijgen.

Eind 2021 kondigde Xiaomi aan te stoppen met het gebruik van de Mi naam. Sindsdien hebben we die naam niet meer gezien op hun telefoons. De uitzondering was MIUI. Dat is de naam van de gebruikersinterface van Xiaomi. Het op Android gebaseerde platform gaat binnenkort HyperOS heten.

Xiaomi HyperOS

Het eerste apparaat dat wordt geleverd met HyperOS is de Xiaomi 14. Dat apparaat wordt in 2023 verwacht. Bestaande Xiaomi-telefoons moeten mogelijk wachten tot 2024. Dan hoopt Xiaomi de overgang naar HyperOS te voltooien.

Op Android gebaseerd

Net als MIUI zal HyperOS gebaseerd zijn op Android, waardoor het mogelijk is om Android-apps te draaien. We hebben geen idee hoe HyperOS eruitziet; er moeten nog screenshots opduiken. Naast telefoons zal HyperOS volgens de planning ook op andere productcategorieën draaien.

Via: Android Authority


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel