OnePlus kondigt zijn eerste opvouwbare Open aan


OnePlus heeft nog niet eerder een opvouwbaar toestel uitgebracht, maar heeft er wel veel ervaring mee. Zusterbedrijf Oppo heeft er al een paar uitgebracht. De tijd is nu rijp voor een wereldwijde verovering van de opvouwbare toestellen van het bedrijf, en de Open legt de lat meteen hoog.

De OnePlus Open werd eerder uitgebracht in China onder de naam "Oppo Find N3". Beide zijn hetzelfde apparaat. Het is opvouwbaar als een boek en heeft een opvouwbaar 7,82-inch binnenscherm met een 2K-resolutie binnenin en een bruikbaar 6,31-inch buitenscherm. Beide panelen blinken uit in hun maximale piekhelderheid van 2.800 nits.

OnePlus Open in Emerald Dusk green.
De OnePlus Open

Ingeklapt is de OnePlus Open 11,7 millimeter dik; uitgeklapt blijft daar 5,8 millimeter van over. Volgens het bedrijf is dit dun genoeg om compact mee te nemen. Het gewicht blijft met 239 gram aan de forse kant, hoewel het lichter is dan de Galaxy Z Fold 5 en Pixel Fold.

Stevig scharnier

Een vouwbaar toestel slaagt door de kwaliteit van zijn scharnier. OnePlus heeft gekozen voor een legering van titanium en kobaltmolybdeen die 4x sterker is dan chirurgisch (316L) roestvrij staal. Het scherm wordt op zijn plaats gehouden met koolstofvezel, waardoor een vouw nauwelijks opvalt.

OnePlus Open scharnier
Het scharnier van de OnePlus Open

Een laag Ultra Thin Glass zorgt ervoor dat het paneel lang mooi en krasvrij blijft. Het mechanisme is door TÜV Rheinland goedgekeurd om een miljoen keer gevouwen te worden. Genoeg voor 100x vouwen per dag voor de komende tien jaar.

ProXDR-schermen

De grootste blikvanger van deze OnePlus is natuurlijk het binnenscherm. Deze krijgt van OnePlus verschillende namen, van ProXDR tot Flexi-fluid AMOLED. Het is een LTPO 3.0 paneel met een piekhelderheid van 2.800 nits. Nooit eerder was het scherm van een mobiele telefoon zo helder. De 2K-resolutie van 2440 bij 2268 pixels komt hoger uit dan die van concurrenten.

OnePlus Open met OxygenOS 13.2 voor betere multitasking

OxygenOS 13.2

Het scherm is gecertificeerd voor Dolby Vision, wat betekent dat het HDR10+ content kan afspelen. Om maximaal gebruik te maken van het royale schermoppervlak zijn er tal van aanpassingen gedaan aan OxygenOS. Versie 13.2 bevat Open Canvas om apps te duwen of slepen voor beter multitasken.

Hasselblad

Voor de camera's heeft OnePlus samengewerkt met Hasselblad. Dit resulteert in een trio camera's aan de achterkant. Een primaire camera met een 48MP grote Sony-sensor, een 48MP ultragroothoekcamera en een 64MP telefotocamera met OIS en 3x optische zoom. Het unieke aan de primaire camera is dat deze volgens de fabrikant een gestapelde sensor heeft die tot 2x meer licht opvangt.

OnePlus Open Hasselblad camera's achter de schermen.
Kijkje achter de schermen bij de Hasselblad-camera's

Aan de voorkant vinden we een 20MP selfiecamera en binnenin zit een 32MP camera, beide uitgerust met elektronische beeldstabilisatie en ondergebracht in een gat in het scherm.

Snapdragon 8 Gen 2

In de Open gebruikt OnePlus een Snapdragon 8 van de tweede generatie met 16GB RAM-geheugen van het type LPDDR5X. Het opslaggeheugen is alleen beschikbaar in 512GB. De niet-verwijderbare batterij heeft een capaciteit van 4805 mAh en kan snel worden opgeladen tot 67W. OnePlus claimt dat de batterij in 42 minuten van 0 naar 100% gaat. Het toestel is klaar voor WiFi-7 en heeft ruimte voor twee nano-SIM-kaarten.

OnePlus Open prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Open is verkrijgbaar in één kleur: Emerald Dusk. De prijs is 1799 euro, met levering vanaf 21 november 2023. Vroege kopers krijgen er een set OnePlus Buds Pro 2 oordopjes gratis bij.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel