Qualcomm kondigt Snapdragon 8 Gen 3 aan, bedoeld voor vlaggenschepen uit 2024


Qualcomm heeft zijn nieuwste mobiele processor aangekondigd, de Snapdragon 8 Gen 3. Deze chip zal de meeste krachtige telefoons in 2024 van stroom voorzien. Bedrijven als Samsung, OnePlus, Xiaomi en Oppo staan in de rij om deze in handen te krijgen.

Qualcomm kondigt elk jaar een nieuwe versie van zijn high-end Snapdragon-chipset aan. De krachtigste is de acht-serie, waardoor de Snapdragon 8 Gen 3 de krachtigste is. De derde generatie Snapdragon 8 werd aangekondigd tijdens de Snapdragon Summit Keynote.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
Factsheet Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm zegt dat de Snapdragon 8 Gen 3 vooral goed is in AI-berekeningen en cameramogelijkheden. De grafische prestaties zouden die van de nieuwste spelconsoles moeten evenaren.

Specificaties

Qualcomm heeft de Snapdragon 8 Gen 3 gebouwd met behulp van een 4nm-proces en bestaat uit één hoofdkern op 3,3 GHz, vijf prestatiekernen op 3,2 GHz en twee efficiëntiekernen op 2,3 GHz. De Kryo CPU presteert tot 30% beter dan zijn voorganger en is tegelijkertijd 20% energiezuiniger. De GPU presteert 25% beter, waarbij Ray Tracing tot 40% beter is.

Snapdragon 8 Gen 3 in telefoons

De eerste producten met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 worden in de komende weken verwacht. Volgens geruchten zal Xiaomi als eerste een telefoon met de Snapdragon 8 Gen 3 aankondigen, de Xiaomi 14. Volgens Qualcomm zullen merken als ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, realme, Sony, Vivo en ZTE snel volgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel