Persrenders tonen Xiaomi 14, bevestigt Leica-camera


Het lijkt erop dat de officiële persfoto's van de Xiaomi 14 openbaar zijn gemaakt. Ze tonen het toestel in detail en geven ons een goede blik op de drie camera's op de achterkant met Leica branding.

Volgens eerdere geruchten wordt de Xiaomi 14 binnenkort aangekondigd, mogelijk al in oktober 2023. We waren sceptisch over dit gerucht omdat we tot nu toe nog geen afbeeldingen hadden gezien. Dat verandert vandaag met de onderstaande foto's.

Xiaomi 14 press render via Weibo
De toekomstige Xiaomi 14

De 6,36" hoge Xiaomi 14 lijkt sterk op een iPhone met zijn rechte zijkanten. Xiaomi lijkt in dit opzicht niet de enige te zijn die Apple kopieert. Onlangs werd ook bekend dat de toekomstige Samsung Galaxy S24 deze ontwerpstijl zal gebruiken.

Leica camera

Op de achterkant van de Xiaomi 14 zien we drie camera's van Leica. Ze zitten op een vierkant eiland, inclusief een flitser. Volgens de afbeelding die verscheen op Weibo, wordt er een Leica VARIO-SUMMILUX lens gebruikt.

Xiaomi 14 met drie Leica-camera's

Xiaomi kondigde niet lang geleden aan dat het op 26 oktober de Xiaomi 14 zou onthullen. Dit wordt het eerste toestel met het nieuwe HyperOS-platform, de opvolger van MIUI dat Xiaomi jarenlang gebruikte.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel