Hoe moet een opvouwbare telefoon eruitzien? Motorola denkt er zo over


Aan de voorkant ziet een telefoon eruit als één stuk scherm. Het liefst zoveel mogelijk scherm met zo min mogelijk rand. Daarom lijken de meeste telefoons op elkaar. Maar dat hoeft niet, zeker niet nu we vouwbare schermen hebben. Dat maakt meerdere ontwerpen mogelijk. Motorola doet een poging.

Het meest opwindende dat smartphones in jaren is overkomen, zijn opvouwbare schermen. Het maakt veel meer ontwerpen mogelijk dan het standaard monoblok dat de afgelopen jaren heeft gedomineerd. Zelfs fliptelefoons maken een echte comeback, maar ook de vormfactor van het boekje is geen uitzondering.

Conceptueel apparaat van Motorola getoond tijdens Lenovo Tech World '23.
Draag je telefoon om je pols in plaats van in je zak

Een opvouwbaar scherm maakt het ook mogelijk om je telefoon op je lichaam te dragen. Bijvoorbeeld als armband. Dat is het idee dat Motorola voorstelt in een recent persbericht. Waarom zou je een telefoon uitsluitend in je zak of tas dragen? Of het praktisch is, is aan jou.

Lenovo Tech World '23

Het concepttoestel werd getoond op Lenovo Tech World '23 en heeft een flexibel FHD+ pOLED-scherm. Volledig uitgerekt meet het scherm 6,9 inch en toont het een gewone Android-versie. Gebogen blijft daar 4,6 inch van over, waarna een compactere Android-interface wordt getoond, vergelijkbaar met die op de razr 40 ultra.

Verwacht de bovenstaande telefoon/wearable niet snel in de winkels. Het apparaat lijkt alleen bedoeld om de wereld te laten zien wat er allemaal mogelijk is. In de verte doet het apparaat denken aan de LG Flex en Samsung Round, maar die waren slechts licht gebogen en zeker niet erg buigbaar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel