Samsung overweegt Galaxy S21 zonder oplader en koptelefoon te verkopen


Nou, dit is onhandig! Na openlijk kritiek te hebben geuit op Apple voor het weglaten van een adapter in de iPhone 12 doos, overweegt Samsung nu precies hetzelfde te doen. De Galaxy S21 wordt mogelijk verkocht zonder oplader en koptelefoon.

Apple zei in zijn Keynote dat de beslissing om de iPhone zonder oplader te verkopen genomen is omwille van het milieu. Het geeft klanten echter 3 sterke redenen om toch een nieuwe oplader te gaan kopen. 1: Om de meegeleverde USB-C kabel te kunnen gebruiken. 2: Om de maximale snelheid te halen waar MagSafe toe in staat is. 3: Om te profiteren van de hogere oplaadsnelheid van de iPhone 12. Hiermee schaadt Apple niet alleen het milieu, maar ook zijn klanten. Zo is de prijs van de nieuwe iPhones niet gedaald. Iets wat Samsung nu ook overweegt te doen.

Inbegrepen in de doos
Nou dit is onhandig

Apple staat bekend om zijn hoge marges op mobiele telefoons. Iets waar Samsung nog wat van kan leren. Het niet leveren van een hoofdtelefoon in de doos is iets waar we prima mee kunnen leven. En gezien de schijnbaar hoge verkoopaantallen van de nieuwe iPhones kunnen we waarschijnlijk ook prima leven zonder oplader. Dus waarom zouden we de Galaxy S21 ook niet zonder oplader verkopen? Voorlopig zijn dit nog geruchten en zolang de S21 nog niet officieel is, kan alles nog veranderen.

Oncomfortabel

Het zou erg ironisch zijn als Samsung deze stap zou zetten. Het bekritiseerde Apple openlijk vlak na de release van de iPhone 12 op sociale media. Het plaatste een afbeelding van een oplader met de tekst "included in the box". Maar om eerlijk te zijn; de eerste geruchten dat Samsung afzag van het verkopen van hun Galaxys zonder oplader kwamen van voor de lancering van de iPhone 12. Openlijk kritiek leveren op de concurrent is misschien niet de slimste zet om te doen. Mogelijk heeft de social media-afdeling de memo van de marketingafdeling niet gekregen.

Niet de eerste keer

Toch is dit niet de eerste keer dat Samsung terugkomt op kritiek. Dit begon allemaal vanaf dag één met het ontbreken van een verwijderbare batterij bij de iPhones. Iets waar we uiteindelijk zonder konden. En na het verwijderen van de hoofdtelefoonpoort werd ook die beslissing weggehoond. Een paar generaties later zou Samsung volgen. Ons advies voor Samsung (en anderen): concentreer je gewoon op jezelf in plaats van zo bezig te zijn met de concurrentie. Zo zet je jezelf niet voor schut.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel