"Apple rust iPhone 16 uit met speciale sluiterknop"


Volgens een eerder betrouwbaar Weibo-account krijgt de iPhone 16 een extra knop. Deze zogenaamde Capture Button zal direct onder de powerknop worden geplaatst en dienen als sluitertoets. Momenteel gebruikt vooral Sony een fysieke sluiterknop op hun Xperia-telefoons.

Op Amerikaanse modellen moet de Capture Button ongeveer op de plek komen waar de mmWave-antenne zit. Op Europese modellen is deze plek leeg. De extra knop wordt een capacitieve knop, zoals de onlangs geïntroduceerde Action Button, wat betekent dat de knop meer registreert dan aanraking.

Apple iPhone 15 in Pink.
Nu nog ruimte voor de mmWave-antenne, binnenkort voor de Capture Button

De Capture Button op de Apple iPhone 16 kan door de camera worden gebruikt als sluitertoets. En omdat hij capacitief is, reageert hij ook op vegen. Welke functionaliteit Apple er precies aan geeft, valt nog te bezien. Zelden hebben mobiele telefoons een aparte ontspanknop, hoewel die erg handig is om foto's mee te maken. Op een volumeknop drukken heeft meestal hetzelfde resultaat. Sony is de uitzondering op de regel; de meeste Xperia-telefoons hebben een speciale sluitertoets.

nog geen solid-state knop

Eerder al ging het gerucht dat Apple wilde overstappen van fysieke knoppen naar solid-state knoppen. Dit soort knoppen zijn niet in te drukken, maar gedragen zich wel zo dankzij een vibratiemotor. Dat gerucht is nog niet uitgekomen; de volume- en aan/uit-knoppen zijn bijvoorbeeld nog steeds fysiek. En zelfs op de iPhone 16 zal dat waarschijnlijk zo blijven.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone 16 verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel