De verkoop van de Samsung Galaxy S23-serie stijgt met 22%, vooral dankzij de S23 Ultr


Samsung lijkt weer een verkoopsucces te hebben; dit keer is het de Galaxy S23-serie. Samsung kan wel wat succes gebruiken aangezien de S21-serie niet goed verkocht. Interessant is dat de S23 Ultra niet alleen het duurste, maar ook het best verkochte model in de serie is.

In de eerste acht maanden heeft Samsung 22,89 miljoen exemplaren van de S23-serie verkocht. Daarvan waren er 8,09 miljoen een S23, 4,11 miljoen een S23+ en maar liefst 10,69 miljoen een S23 Ultra. Daarmee presteert de Galaxy S23-serie in dezelfde periode maar liefst 22% beter dan de S22-serie.

Samsung-stand op MWC 2023 met de Galaxy S23 Ultra.
Galaxy S23 Ultra levert blije gezichten op bij Samsung

De verkoopcijfers zijn afkomstig van Hana Securities, die de stijging niet verklaart. Samsung heeft de hele Galaxy S23-serie exclusief uitgerust met een Snapdragon-chip. Voorheen werden specifieke markten bediend met een Exynos-chip, terwijl andere markten een Snapdragon-processor kregen. Samsung stelt dat beide versies gelijkwaardig zijn qua prestaties, maar benchmarks en batterijtests laten iets anders zien.

S23 Ultra bespaart geld, S23+ blijft probleemkind

Dat Samsung meer exemplaren verkoopt van de S23 Ultra dan goedkopere instapmodellen is goed nieuws voor de winstgevendheid. De cijfers laten ook zien dat de Galaxy S23 Plus minder goed verkoopt dan de andere modellen. Daarmee blijft de grotere versie een zorgenkindje voor Samsung waarvan eerder het gerucht ging dat hij zou verdwijnen.

S24-serie op komst

De verkoop van de S23-serie zal naar verwachting vertragen nu de S24-serie binnenkort wordt verwacht. Dat kan al in januari 2024 gebeuren, een maand eerder dan normaal. Van de aankomende S24-serie gebruikt Samsung naar verluidt versies met Exynos en Snapdragon. Als dat gebeurt en de verkoop daalt, dan weten we wat de schuldige is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel