Oppo onthult nauwelijks gewijzigde Reno11 en 11 Pro


Oppo heeft de Reno11 en Reno11 Pro onthuld in thuisland China. Het ene toestel heeft een MediaTek-processor, terwijl het andere een processor van Qualcomm krijgt. Beide toestellen zijn niet erg vernieuwend, vooral omdat ze erg lijken op hun voorgangers.

Hoewel Oppo ongetwijfeld het tegendeel zal beweren. Het ontwerp van de Reno11 is bijvoorbeeld iets anders, maar heeft nog steeds een kenmerkend camera-eiland. Hierin zit een nieuwe 50MP Sony sensor, de LYT600. Volgens Oppo kan deze gestapelde CMOS-sensor foto's van DSLR-kwaliteit maken.

Een hand die de Oppo Reno11 vasthoudt in de groenige kleur Fluorite Blue
Groenachtige Oppo Reno11 in de verwarrende kleur Fluorietblauw

Ook aanwezig is een 32MP ultra-groothoek camera met een 112° groothoek en een 8MP telelens met 2x optische zoom. Aan de voorkant zit een 32MP selfiecamera die dit keer video's tot 4K kan opnemen. Onder de motorkap vinden we een MediaTek Dimensity 8200-chip op maximaal 3,1 GHz. In China zijn 8+256GB, 12+256GB en 12+512GB RAM/geheugen beschikbaar. Of dit ook elders in de wereld beschikbaar zal zijn, is nog onbekend.

Reno11 Pro

Oppo toverde ook de Reno11 Pro uit de hoge hoed. Dit heeft een iets groter scherm van 6,74 inch, maar het is vooral de hogere resolutie van 2772 bij 1240 pixels en het aanzienlijk helderdere 1600-nits paneel waarin het verschilt van de Reno11.

Oppo Reno11 Pro promotiefoto
Oppo Reno11 Pro ziet er niet heel anders uit

Binnenin de Reno11 Pro vinden we een Snapdragon 8+ Gen 1-processor van Qualcomm. Deze nu oudere chipset betekent dat we hier niet te maken hebben met een high-end vlaggenschip. In plaats daarvan hebben we te maken met een betaalbare premium mid-range. Al moeten we je de prijzen nog schuldig blijven. Er zijn nog geen Europese prijzen bekend. En dat geldt helaas ook voor de verkrijgbaarheid.

Ontvang een e-mail wanneer de Oppo Reno11 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Oppo Reno11 Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel